Lila gänget i Karlskrona

Publicerat den 13 januari 2024 kl.20:06 | Lila-gruppen, Tävling

3

Nytt år och äntligen dags för tävling igen. Denna dag i Karlskrona med KA 2-spelen med en liten men ack så duktig skara aktiva på plats för att representera grönsvarta färger.

Våra yngsta förmågor Ebba Danarö och ida Olsson var flitiga och ställde upp i flera grenar. Ebba hade en lyckad dag men nytt pers och en seger i 60 m häck på tiden 10.40s. När det ändå är tävling kan man ju lika gärna prova på något nytt vilket Ebba gjorde med stavhopp. Där blev det personbästa på 1.40 m och en tredjeplats.

Nästa gren på tur var kula där det blev ytterligare ett pers med 8.85 m och den gång en andraplats. Sista gren för dagen var längdhopp. Ebba fick inte riktigt till ansats och upphoppet och var en bit från sitt pb. Dock ytterligare en tävling med flera hopp över 4 m.

Ida slog nytt personbästa i både kula med 6,59m och 60m häck där hon fick 13,16s i både försök och finallopp. Hon hann även med både försök och B-final på 60m slätt där hon kom i mål på 9,86s.

Alicia körde för henne ovanliga grenarna 60m, 200m och kula. Eftermiddagen blev oväntat spännande när 200m blev framflyttat tre kvart och därmed krockade med kulan samt gjorde det svårt med värmningen. Hon fick stressat byta skor, fixa en kulstöt och sedan snabbt byta tillbaka till spikskor och ställa sig på startlinjen för löpning när heatet före var på banan. Trots den här uppladdningen så fanns det en liten spurt kvar där hon fällde sig förbi en motståndare och i kulfinalen fixade hon två stötar över tidigare pers, med fina 8,93m som sista stöt.

Axel Danarö sprang sin vana trogen medeldistanslopp och körde tuffa distansen 1000m. Planen från start var lite långsammare öppning för att hålla hela vägen. Men en riktigt grym spurt kom Axel kom i mål på 3.44s som är bara 1 sekund från personbästa. Inte helt nöjd efter målgång men redan revanschsugen till nästa helgs tävling där samma distans väntar.

 

//Coach Helena, Fia och Christoffer

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage