När friidrottsglädjen är större och starkare än status på arenan

Publicerat den 30 september 2023 kl.17:51 | Castorama, Tävling

1494516 e1711734804550 - Åhus Friidrott

Överallt runt om i landet finns det små friidrottsföreningar som inte syns så ofta, föreningar som ordnar träningar för alla åldrar och tävlingar utifrån de förutsättningarna de har.

Åhus FIK började en gång för 25 år sedan under enkla förutsättningar. Sånnakampen är ett bra exempel på en stor uppskattad tävling i en vanlig idrottshall i början av 2000-talet. Ett tag hade Åhus FIK Sveriges snabbaste 30-meterslöpare, ja för längre sträcka fanns inte inomhus att träna sprint på. Men med envishet och allas engagemang kan föreningar leverera, för resultaten baseras inte alltid på att man har finast arena.

 

Idag har Erica Karlström besökt just en sådan liten enkel förening i Tingstäde, för att kasta i Castorama. Kastburen var halv och den halvan bestod av en stålnät. Spjutansatsen (även längdhoppsbanan) var så kort att de idag förlängde ansatsen ut på gräset, där man sedan la utkastet och konade upp sektorn. Men glädjen att få kasta av alla som kommer, gemenskapen i att alla hjälps åt och sen gemensam fika efteråt visar att idrotten är mer är än de stora arenorna. Erica, som tillvardags mest tränar bordtennis, fick en jämn stabil kastserie idag. Kulans instötarkändes bra, men sedan blev det inte som önskat, det var grenen som hon var mest besviken över. Att på annorlunda spjutansats prestera nära pers i spjut och avsluta med pers i slägga gav en fin paus i arbetet, som hon hade lämnat några timmar för ett fint Castorama med nya vänner från lilla Tingstäde. Den lilla föreningen välkomnade henne tillbaka en annan gång, det är så små föreningar håller ihop.

 

Hur Erica slutade totalt – jo 1898 poäng och en plats vårt starka lag, så snart det rapporteras in från Gotland och vår förening klättrar uppåt i totaltlagtävlingen.

 

Och på lördag den 7 okt arrangerar vi sista deltävlingen i årets Castorama hemma på Krstd IP med start kl 1030. Det ryktas preliminärt om hög klass på sista omgången.

 

//Kerstin (Mats L)

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer