Löparnas tid är NU!

Publicerat den 01 oktober 2023 kl.15:14 | Löpning, Veteranfriidrott

Arenasäsongen är i princip slut så när som kastarfolket som har sin Castorama några veckor till och där Grönsvart ännu så länge tillhör Topp 10 i Sverige.

 

Dock väntar en mycket spännande tid för våra löpare och då pratar vi främst om fyra veckor fr o m okt månad…och den började alldeles utmärkt redan den 30 sept.

 

Råbelövsjön runt, en 18.3 km synnerligen tilltalanda ”runda” hade Grönsvart besök via veteranerna Johan Svaxen, Stoffe Danarö och oldmeister himself Per Dreifaldt och Pär Björklund som alla kämpade väl i den besvärliga vinden.

 

Besök o besök…var väl nästan så att besöket var så snabbt att det knappt märktes. En strålande insats och jätteroligt att våra veteraner på nytt tänt till. Se upp Halmstad o Terräng – SM.

 

Titta o njut:

1 – Johan Svaxen 1.08.24 min

4 – Stoffe Danarö 1.12.20 min

13 – Per Dreifaldt 1.20.26 min

23 – Pär Björklund 1.27 min

 

Med risk för ryggskott bugar vi oss djupt.

 

Göinge Spring hette lördagens arrangemang i Hässleholm med bl a Göta IS som delarrangör. I en ”barnbänlig” variant utan tidtagning över 1 km och med blandat underlag ”vann” Carl o Annie Hallberg resp klass. Bästa belöningen var nog ändå samtalet med fd storlöparen Dan Glans.

 

Framöver väntar:

– Göingefejden 15 okt

– Åhus Trail Run 21 okt

– Terräng SM Halmstad 21 – 22 okt

– Luciastafetten Råby 3 dec

 

I tidigare reportage har vi talat om kastarfolkets övningar och i detta om löparna som varken bryr sig om ålder, väder eller vind.

Ett samhälle med en hårt belastad offentlig sjukvård borde betydligt oftare ge sin uppskattning åt de som bedriver en icke åldersbegränsad friskvård eller idrott oavsett inriktning och skapa de förutsättningar som behövs för att säkerställa kvalitet och säkerhet. Detta borde vara en självklarhet men är tyvärr inte så.

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer