Mångkampssäsongen är igång

Publicerat den 13 juni 2020 kl.17:20 | Röda-gruppen, Tävling

Dessa oroliga tider tvingar alla oss klubbar att verkligen tänka till, för att kunna bedriva en tävlingssäsong för dem aktiva. En klubb som gjort just det är Ljungby FIK. Även om tävlingen fick byta datum så inleder flera mångkampare sin säsong med den numera traditionella mångkampen i Ljungby.

Med åtta aktiva i varje klass, sker tävlingarna med 15-17 åringarna lördag till söndag och för 19-åringarna och seniorerna på söndag till måndag. På plats från grönsvart har vi Sydney Karström-04 i F17 klassen.

 

Sydney inledde lördagen med att springa 100m häck på 14.61s vilket var en putsning av årsbästat med 3/100-delar. Dessvärre var vinden för stark för att få räknas som nytt pb. En kort paus senare var det dags för höjd. Där blev det nytt årsbästa via 1.62 och var väldigt nära på att även klara 1.65m, tålamod så kommer det Sydney!

 

Lördagens tredje gren var kula. Där blev det 11.87m i första stöten vilket är klart godkänt. Dagens bästa gren var nog avslutade 200m där Sydney sprang i mål på 25.90s. Växlande vindar med kraftig motvind i kurvan och stark medvind på upploppet känns något missvisande (+3.0) men likväl ett väldigt snabbt lopp av Sydney som har 26.88s som personligt rekord i godkänd vind.

 

Inför söndagens avslutade tre grenar (längd, spjut och 800m) är Sydney tvåa på 3112p. Upp till ettan är det 82p och Sydney är i sin tur 61p före trean. Vi ser fram emot en spännande söndag och önskar Sydney ett stort lycka till!

 

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer