Många nya pärs under söndagens tävlingar

Publicerat den 30 juni 2020 kl.17:56 | Sommarspelen, Tävling

Under dagens resultattävling var väderförhållandena verkligen på topp, kanske lite i varmaste laget med svaga vindar.
Förutom våra egna stavhoppare i Åhus FIK representerades även Hässleholm AIS och IF Kronan vilket bjöd på ett stort startfält, totalt 12 hoppare! I F13/P13 presterade Nicole och Mikel fina hopp och även om det inte blev något PB denna dag, så var de inte långt borta. Ser lovande ut för framtiden!

 

I den äldre gruppen var det bäddat för en rafflande tävling där samtliga hoppare gick in på 2.65. Utöver Gustav Karlström, Ian Dahlqvist och Jesper Dreifaldt var även Algot Hallberg från HAIS med. Ian och Jesper hängde (båda slog personligt rekord) med bra en bit upp på höjden, men den som var stabilast för dagen var Gustav som drog det längsta strået och avslutade med några bra försök på 3.25.

 

I längd blev det flera långa hopp trots flera hade svårt att få till en bra plankträff. Bland killarna så vann Nils Lennartsson-02 på 6.01 och var med det första gången över 6m! Inte långt bakom slog Samuel Jönsson-06 till med 5.96m vilket är nytt klubbrekord i P15 med 15cm. Tjejernas kamp vanns av Sydney Karström-04 på 5.52m vilket är nytt årsbästa och mindre än decimetern från hennes utomhus ”pärs”.

I den yngre tävlingsklassen som hoppade med zon satte Anna Abrahamson- 08 nytt personligt rekord och tog sig för första gången över 4m.

 

Om vindarna var perfekt för längden så var det motsatsen när häckloppen gick. Trots en motvind på -2.3 så gick det väldigt fort. Sydney Karström var med 14.70s bara några hundradelar från sitt ”pärs” medan Filippa Svensson-03 förbättrade sitt till 16.15s. Vi noterar även att tjejerna fick bra sparring av Samuel som sprang i mål på 14.51s.

 

Vinden hade svalnat av något men det blåste dessvärre fortfarande motvind när det var dags för 200m loppen. Först ut var killarna som dessvärre fick se sig blåsta på sina tider då eltiden inte fungerade som den skulle. Killarna fick möjlighet att springa igen en timme senare men valde att avstå. Desto bättre så fungerade eltiden sedan som den skulle och Sydney vann tjejernas lopp i svag motvind på nytt personligt rekord, 26.67s. Bakom tätduon Sydney och Magda Karlsson från Lund, sprang Cornelia nytt personligt rekord igen (slog nytt pb i Lund under tisdagskvällen) med tiden 27.40s och har nu sänkt sitt rekord den här säsongen med 78/100-delar. Även Nicole Björklund-07 förbättrade sitt pb med ca tiondelen.

 

Dagens tungviktsgren var nog 300m i P/F15 där flera av Skånes och Sveriges bästa 15- och 14-åriga killar på sträckan fick chansen att mötas. Killen som drog det längsta strået den här gången var Isak Gamst från IF Kronan som satte ett prydligt nytt Sverigebästa i P15 med tiden 37.33s. Nytt Sverigebästa blev det även i P14 och det av vår Samuel som förbättrade sitt personliga- och tillika klubbrekord med ca sekunden. Det nya lyder numera 38.58s. Stort grattis Samuel!

 

Dagens sista löpgren var 800m som vanns av 2018 års EM-brons medaljör i orientering (långdistans), Gernot Ymsén på 2.07min. Bakom honom spurtade Christoffer Danarö i mål på 2.12.48min, vilket placerar honom på klubbens Topp-10 lista. Bra gick det även för flera andra löpare, t.ex. så blev det nytt klubbrekord i M50 för Per Dreifaldt.

 

 

Kastburen hade många besökare under söndagen och både diskuskastare och släggkastare kom. Totalt var det hela 18st som kastade diskus och många av dem från IF Kronan. Diskuskasten som unge Mikel Månsson skickar iväg fortsätter att imponera, flera över 27 m denna dag. Isak Hjelm utökade återigen sitt rekord med 1kg diskusen och roligt att få besök av vår trogna Maria Johansson i äldsta diskusklassen. Nytt personligt rekord blev det även för kasttalangen Lukas Lindbladh som hade två kast över 34m.

 

Släggkastarna tog sedan över kastringen och de var nästa lika många, 14 st. Utöver Maria Johansson kastade även vår duktiga släggkastare Fanny Lundberg i kvinnoklassen. Gustav Karlström kastade återigen långt och hans nya rekord är nu bara cm ifrån 40 m linjen. Mest imponerade dock vår tidigare klubbkamrat, och Sverigeetta, Thea Löfman MAI som kastade 3 kg släggan flera gånger över 60 m linjen.

 

Nu blickar vi framåt mot Sommarspelen!

 

 

/Pär, Alex och Kerstin

 

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer