Lila gruppen på träningsläger!

Publicerat den 19 november 2023 kl.16:59 | Lila-gruppen, Träning

Första träningslägret som inte är en tävling för lila gruppen hamnade på Bosön. Alla har varit rejält taggade för att åka och för att få ihop resan ekonomiskt har det sålts kryddor, olivolja, parmesanostar och stått på loppisar i Åhus-parken.

 

Ledarna Foffe, Fia och Helena körde sexton aktiva i minibussar upp till Bosön på Lidingö. Avfärd tidigt fredag morgon för att hinna till första träningen där Christoffer hade engagerat sin forna sprinttränare Anders Perswalld för ett inspirerande grenspecifikt sprintpass. Fokus på löpsteget, 70% framför och 30% bakom kroppen, snabba löpsteg med förspänning i fötterna och sprintstarter med startblock.

Lördag morgon började med utomhuslöpning där Christoffer guidade runt i en ca 4km lång runda och några med besvärliga fötter följde Fia på en lite kortare tur.

 

Därefter hade vi ett skivstångspass med Daniela Gehrmann. Daniela som har tränat i Åhus friidrott för några år sedan fick syn på vår grupp på fredagen och undrade om hon fick hålla i en träning för oss. -Ja tack, svarade vi!

 

Känns fantastiskt att kunna erbjuda våra ungdomar en otroligt stark förebild som ingående gick igenom frivändningar med oss. Därefter fick de träna på att lyfta med rätt teknik och alla fick individuell feedback i vad de behöver tänka på. Framförallt tjejerna fick mycket beröm för sin lyftteknik där killarna gärna lyfter med kraft och kanske är lite stelare i leder och muskler.

 

Daniela hälsade speciellt till Åhus FIK och Alex, Mats. Här är hälsningen. ????

 

Direkt efter detta blev det nästan en timmes lek i poolen med efterföljande dusch och bastu. Havsdopp för vissa. Eftermiddagsträningen blev löpkoordination, mycket hoppsa och galoppsa samt längdhopp med mest fokus på landningen. Christoffer har nyligen gått kurs och passet var inspirerat av detta.

 

Musikquiz, pingis, omflyttningar inför nattens sovning, införskaffning av godis och dryck, Lidingö centrum (yay) men några ville promenera på Lidingöbron istället i hopp att stöta på en Huddingekille?! Några kanske inte fick till så många timmars sömn ???? som de hade behövt heller.

 

Söndag morgon, väckning och trevlig hotellfrukost. Överlag har maten varit riktigt bra hela helgen! Bra rum och sängar också.

 

Förmiddagens pass bestod av ca 45 minuter gemensamt med uppvärmning, löpkoordination i kurva, lite töjningar och därefter uppdelning i höjdhopp, spjut och även sprintintervaller på den upphöjda rundbanan. Vissa trötta huvuden och ben men ändå en bra avslutning på träningshelgen.

 

Efter bastu och lunch rullar vi nu mot Skåne igen!

 

//Helena

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer