Äntligen premiär

Publicerat den 25 november 2023 kl.21:07 | Lila-gruppen, Tävling

I den mycket fina arenan Tresteget var det dags för första inomhustävlingen när Julbocksspelen gick av stapeln.

Extra roligt denna dag var oxå att det var första tävlingen för två nya aktiva i vår klubb och grupp. Olle Dalholm född 2009 har gått över från Hässleholm och har tränat med oss under hösten men detta var första tävlingen för grönsvarta. Olle körde höjdhopp och gjorde det riktigt bra med en första plats och nytt pers, tillika klubbrekord på 1.71 cm.

Maja Andersson född 2011 är nästa nya aktiv som glädjande gått över till Åhus. Maja kommer från Båstad If men sedan några månader tillbaka bor Maja helt i Spanien. Idag var familjen hemma i Sverige och då är det klart att hon ville passa på att tävla när möjlighet gavs. Maja körde 60 m, höjd och längd med nytt personbästa på sprinten med 8.99 sek, första gången under 9 sek. I längdhopp blev det fina 4.52 vilket resulterade i en andraplats och I höjdhoppet vann Maja på 1.42 cm.

Vilken start av båda två, snyggt jobbat!

 

Våra lite mer bekanta aktiva som oxå brukar vara iväg på många tävlingar och så även denna var Ebba Danarö, Malte Håkansson och Fabian Olivestedt.

Ebba summerar tävlingspremiären med inomhuspers i alla grenar för dagen vilka var längdhopp, höjdhopp, kula och 200 m. Med sig hem fick hon en silver-och en bronsmedalj.

Vår trogne kastare Fabian hade oxå en bra dag med nya personligt rekord i både kula, 9.59 m och viktkastning på 11.86 m. Icke att glömma att Fabian endast tränat friidrott lite mer än 1 år så ytterligare slipning på tekniken så lär fler personbästa komma.

Malte har haft lite skadeproblematik och valde därför klokt att tävla i endast 1 gren vilket var 200 m. Men undan gick det där Malte vann på nya grymma perset 23.90 sek, som oxå är klubbrekord i hans åldersklass.

 

Toppendag i en toppenarena, alltid lika roligt att få hänga med våra grymma aktiva. Nu laddar vi för kommande tävlingar. Redan nästa helg finns chans med julchansen i Malmö

 

//Coach Stoffe

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer