Laget före jaget på Sandskogens IP

Publicerat den 06 juni 2023 kl.23:45 | Röda-gruppen, Tävling

Idag (tisdag) arrangerade Ystads IF kval i Kraftmätningen på Sandskogens IP. Förutom arrangören så deltog ytterligare fyra klubbar, Åhus FIK, KFUM Kristianstad, Malmö AI och IFK Lund.

För er som inte vet så är Kraftmätningen en lagtävling som innebär mixat lag av tjejer och killar eller ett renodlat lag av tjejer/killar. De aktiva är mellan 14-15 år + en 13-åring (en kille och en tjej). Ett lag får max bestå av 8 killar/tjejer och man får poäng efter mångkampstabellen för de tre bästa resultaten i båda klasserna. Förutom rena grentävlingar i 80m häck, höjd, längd, kula, spjut och 800m så tävlar även mixade lag i 6x 200m stafett (3 killar och 3 tjejer). De 16 bästa lagen i landet går vidare till final som i år arrangeras i september på Lidingö, Stockholm. Till finalen går också de fyra bästa tjej/killagen.

Den högsta poängen gjort av grönsvart är från 2013, på 18 215 poäng. Eller rättare sagt så var den det. Idag så fick gänget födda 2008-2010 (Röda och Lila gruppen) ihop 21 751 poäng! Snacka om förbättring! Om dagens poäng skulle bära hela vägen till final så finns det stor chans på förbättring då vissa skavanker och tekniska missar gjorde att vissa grenar inte riktigt blev så bra som det kunde varit. KFUM var för dagen strået vassare och samlade ihop 23 972 poäng. Tänk om vi blir två lag från Kristianstad kommun i finalen, hur coolt hade inte det varit!?

Laget som bestod av Elvira Helgesson-08, Vera Frisk-08,  Nova Hedin-08, Siri Lindgren-08, Isabelle Johnfors-08, Alicia Dahlerus-09, Lexia Miccilia-10, Ludvig Hallberg-08, Hannes Ericsson-08, Malte Håkansson-09, Vilgot Siversson-09, Axel Danarö-09, Egon Lundqvist-09 och Emrik Jalkhagen-10, gjorde en riktig kämpainsats och många av de aktiva ”tog en för laget” när de tävlade i grenar de normalt sätt inte ens tränar. Detta är en del i tjusningen av Kraftmätningen. Tävlingen blir som en mångkamp och oavsett om ens resultat kommer med i poängräkningen eller ej är allas insats och peppning lika viktig!

Ett par resultat stack ut lite mer, bl.a. så hoppade Malte nytt klubbrekord i P15 längd med ett hopp på 6.31m. Det blev 2x 1.70m i höjd via Hannes och en pärsande Malte. Även häckresultaten av Elvira, 12.63s och Malte, 11.86 gav rejält med poäng. Stafettlaget bestående av Malte, Siri, Hannes, Nova, Vilgot och Elvira gjorde en mycket gedigen insats vilket resulterade i en fin tredjeplats. Kanske väckte dagens tävling lite mångkampstankar för Vera, Nova, Ludvig, Malte och Alicia? Coach Lasse är mer än taggad för det om ni bara vill!

Länk till samtliga resultat: https://easyrecord.se/result?Rhf5rr

Stort tack alla aktiva säger vi coacher för en härlig dag i Ystad! Tack alla vårdnadshavare och syskon som ställde upp som funktionärer i kula samt utgjorde grönsvarta väggen och tack Ystad för ett bra arrangemang!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer