Grönsvarta Formel-1 sprinters i Skara!

Publicerat den 06 juni 2023 kl.11:08 | Röda-gruppen, Tävling

Den svenska sprintereliten samlas varje år på nationaldagen i Skara för att tävla under förhoppningsvis goda förhållande på Sveriges snabbaste bana (mondo-banor). Inte nog med att underlaget är av snabbaste sort, arrangörerna Istrums SSK vänder även 100m- och de korta häckloppen efter vinden så att de tävlande ska slippa motvind. Ålakustens stolthet har tidigare varit representerade ett par gånger, kanske dags att det blir en årlig tradition?

 

I år skulle fyra sprinteress delta men både Hannah Hansson-00 och Dilek Özgür-03 fick kasta in handduken. Några som inte behövde göra det var Emil Zail-87 och Samuel Jönsson-06. Emil som tidigare varit Kristianstads sprinterkung med både SM-medaljer och landslagsrepresentation, har idag fått lämna över sin kungakrona på riktigt till raketen Samuel Jönsson. Idag smällde nämligen Samuel till rejält, eller vad sägs om 22.14s i vindstilla på 200m!!! Nytt PB med 66/100-delar och nytt klubbrekord i P17, P19, M22 och M med 36/100-delar. Wow och stort grattis Samuel, snacka om en bra start på säsongen!

För vår superveteran Emil så blev det två riktigt bra lopp även om han kände att han hade kunnat trycka mer i accelerationen på 100m och att han blev störd av att få innebana på 200m. Det blev 11.34s i lite för stark medvind på 100m och 23.08s i lätt medvind på 200m. Det senare resultatet är nytt skånskt veteranrekord i M35. Det rekordet kommer sänkas ytterligare senare i sommar, var så säkra! Frågan är dock vad Emil är gladast över? Veteranrekordet eller att peta ner undertecknad på klubbens 10-bästa lista!?

 

Bra jobbat grabbar och grattis till era prestationer!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer