IUSM-guld i mångkamp till Sydney!!!

Publicerat den 02 februari 2020 kl.02:06 | Övrigt

Årets IUSM i mångkamp hålls i år i Sollentunas nybyggda inomhushall, som dessutom är prestationscenter i just mångkamp. Det har slagits nytt deltagarrekord och från Åhus FIK tävlade Sydney Karström i F16 5-kamp (lördag).

I första grenen 60m häck hade det kunnat gå illa då Sydney gled med ena foten precis när starten gick. Men Sydney höll sig uppe och gjorde ett strålande lopp med tangerat ”pärs”, 8,88s.

 

Ingen rast och ro utan vidare direkt till höjden. Hoppfoten stukades i somras och det tog lång tid innan den blev bra igen, det har därför blivit sparsamt med hoppande och dessutom byte av höjdcoach. Men… vilken höjdtävling Sydney gjorde! Nytt inomhuspb och årsbästa med 1.62m och ruggigt nära på att klara 1,65m också.

 

Den tredje grenen var kula och där slog Sydney till med nytt personligt rekord med 12cm direkt i första stöten och det stillastående. 11,90m innebar att Sydney låg trea inför längden och hade ett bra läge att gå upp i ledningen.

 

Sydney hoppade långt, längre och längst! I sista small hon till med 5,68m vilket är nytt ”pärs” och innebar att hon gick upp i ledning inför avslutade 600m.

 

600-ingen gick i ett rasande tempo där Vallentunas Moa Granat sprang i mål på 1,32min vilket tog henne upp från sjätteplats till tredjeplats. Sydney gjorde ett ”intervallopp” där hon inledde starkt första 450m för att sedan se ut att vara på väg att stanna innan hon la in en växel till och krigade i mål på 1.51min.

 

3702p blev Sydneys poängsumma och det innebar IUSM-guld!!! Vinst med 40p före Varbergs Sofia Wallin och 80p före Vallentunas Moa Granat. Sydneys poängserie innebär nytt klubbrekord med 818p.

 

Stort grattis Sydney, vi är jättestolta över dig!

 

/Coach Alex och Coach Halldor

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer