I Täby skapades grönsvarta hjältar

Publicerat den 21 maj 2022 kl.21:15 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

Idag (lördag) skrev klubbens herrlag historia genom att för första gången tävla i Div.1 södra. Detta historiska slag genomfördes på Tibblevallen i Täby och det var verkligen spännande in i det sista.

Lördagens seriematch kan verkligen beskrivas på tusen olika sätt och det är svårt att skapa en målande bild för er där hemma med ord. Nåväl, idag var det verkligen Kung Jim och hans förvirrade riddare + generalerna Helan och Halvan. Förutom en massa skoletande, bentrimmning och tejpande gjorde killarna en strålande insats i varenda gren. Att vår busschaufför var f.d Åhus coach Martin Schön var ett extra plus i kanten samt att mamma Gunilla och storasyster Emma Lindqvist som gästade huvudstaden, kom inom och hejade fram killarna.

Först ut var släggapecialisten Lukas Lindbladh-04 i höjd!!! Efter att ha saxat 1,35, luftat 1,50 så blev det till slut 1,65 m och 2 härliga poäng. Lukas var mer än nöjd av att slå sitt 4 år gamla PB med 5cm. Lukas tävlade sedan i spjut och där blev det återigen en tredjeplats via nytt PB, 38.78 m! Förutom dubbleringen så sprang Lukas även tredje sträckan i stafettlaget på 4x100m som sprang i mål som trea på tiden 46.37 sek.

 

Näst på tur var Jim Edvardsson -06 som gjorde debut på både bana och framför allt på hinder. Med endast ett hinderpass i ryggsäcken axlade Jim utmaningen utan problem. En tredjeplats och en kämparinsats utan dess like.  När Arvid senare kände av en ömmande höft så hoppade Jim in och tog även 3000 m. Även där en tredjeplats och killarna brast ut i sång om kung Jim!

General Helan även mer känd som en av våra kasttränare Halldór Lárusson-83 tog sig an dubbleringen diskus och kula. Två tredjeplatser blev det på fina resultaten 32.32 m och 11.82 m även om Halldór ville mer. Men en stark insats i såväl ringen som utanför, good job coach!

Joel Torp-04 är tillbaka igen efter skada och gjorde en mycket bra insats i längden. En tredjeplats på 5.84m visar på att Joel kommer hoppa långt i sommar. Joel sprang även sista sträckan i stafetten. Det bästa av allt, ingen känning i baksidan!

William Lindqvist -05 säsongsdebuterade med 200 m och gjorde ett strålande lopp på tiden 22.76 sek. Det innebar en andraplats och nytt PB med hela 41/100-delar. Frågan är inte om… utan när William och Samuel kommer slå Alexander Bengtssons klubbrekord på 22,50 sek. William sprang även andra sträckan i stafetten.

Löparesset Arvid Jiwestam -04 sprang 800m. Med ca 300m kvar gjorde en ömmande höft sig påmind och Arvid kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa. Trots viss avslag på tempo så höll han undan till en tredjeplats vilket verkligen var snyggt gjort! Nu ser vi till att få rätt på höft och rygg Arvid!

Lagets yngsta deltagare var lila gruppens Malte Håkansson -09. Malte hade en tuff utmaning framför sig på många sätt. Hoppa tresteg, att hoppa med planka istället för zon och att tävla mot vuxna för första gången (att vinna över sin lärare på 40m häck i skolan räknas inte). Den här utmaningen tacklade unge Malte utan problem och gjorde en strålande insats för laget. Det längsta hoppet mättes till 10.89 m vilket innebär en plats på klubbens 10 – i topp lista och nytt klubbrekord med ca 1,3 m i P13.

Jesper Dreifaldt – 02 må se sig själv som stavhoppare men har verkligen många talanger på sitt cv. En andraplats på 110m häck gav viktiga poäng och tiden 21.16 sek tar honom in på klubbens topp – 10 lista. Jesper anförde även stafettlaget genom att springa första sträckan.

Sista individuella gren var 400m och där ställde vi upp med Samuel Jönsson – 06. En härligt offensiv öppning och inställning med ”Borta bra men Skåne bäst” så var Samuel även starkast på upploppet. Seger på grymma 50.24 sek och nytt PB och tillika klubbrekord med 58/100-delar.

Ställningen inför match 2 som går på himmaplan i augusti är följande:

 

1. Täby IS 39p

2. Sävedalens AIK 31p

3. Åhus FIK 29p

4. IFK Göteborg 27p

 

Med en stark support på himmaplan så ser chanserna till att knipa första platsen för uppflyttning till SM-kval ljusa ut.

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer