Första seriematchen i glädjens tecken

Publicerat den 15 maj 2022 kl.18:40 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

Damernas första seriematch i div 1 Södra arrangerades under söndagen i Lerum med Sävedalen och IFK Göteborg som ansvariga. De deltagande lagen var förutom Åhus dessutom Sävedalen Högby Helsingborg och Göteborg.

 

Som alltid så här tidigt på säsongen är lagpuzzlandet lite av ett evighetsjobb. Föryngring i klubben har skett, nytillskott konkurrerat om platserna, veteraner oljats upp och övertalats etc etc. Som inte det var nog en ny coachkonstellation på plats.

Vi vill börja med att nämna den fantastiska flexibilitet beträffande tilldelade grenar som visats av de aktiva. Här var det självklart….”laget går före jaget” även om det blev debut i en del icke självklara grenar.

 

I kastgrenarna var det lite av julafton för spjutkastare Kajsa Andersson som vann favoritgrenen och dessutom ryckte in i diskus och….blev tvåa. Denna söndagen för alltid kryxxad i kalendern framöver. Julafton skrotas möjligen en pepparkaka till spjuttränare Janne P.

I kula hoppade ja just hoppade höjdhopperskan Johanna Persson in o säkrade en pinne. Mer om hennes magiska höjdhopp senare. Kombinationen höjd o kula är nästan värt ett Nobelpris.

 

Våra löpare coachade av Emma Hallberg som också sprang 3000 m gjorde hedervärda o modiga insatser via hinderdebuterande Amanda Banke som satsade stenhårt och 15 – åriga Ella Törnblom som vann en spurtstrid på 800 m med 2/100 o räddade tredjeplatsen.

 

Vi lovade återkomma till Johanna Persson i höjd. Wow säger vi, pärs med 7 cm till 1.63 cm. Visst det blev ingen topplacering men att avsluta sin NIU – utb med en sådan bomb. Tror att Johanna o hopptränare Lasse sjöng ”As tears go by”. Ännu en debutant i form av Matilda Svensson -06 i tresteg bidrog till lagpoängen trots lite benhinnebesvär. Hon skall vara nöjd med sin insats då hon dessutom var dagens första grönsvarta ”on court”.

Unga Siri Lindgren ännu en lovande debutant som hoppade 503 i längd o sprang 400 m utan några större problem bidrog starkt till poängen.

 

Trollkarlen från Hammar – Alexander Nertlinge Asp – som förutom att vara skyldig till Siris pb på 400 m även ansvarat för Dileks 100 m häck o stafettlaget på 4 x100m med ankaret Hannah Hansson bör vara nöjd. En supertaggad Dilek dundrade in i första häcken men samlade ihop sig o gav inte upp. I mål skulle hon och därmed en poäng. Dilek ingick också i ett nykomponerat stafettlag – av olika anledningar – som gjorde en heroisk insats utan mycket samträning o blev tvåa. Laget bestod av Dilek Matilda Emma G o Hannah.

 

Vi måste avsluta med ytterligare hyllningsord till coacherna Janne, Lasse o Emma och de aktiva kämparna som verkligen och då menar vi verkligen visade de mera etablerade klubbarna att Åhus är mer än Ottoglass och en viss destillerad dryck.

 

Ställningen efter seriematch 1

Högby – Öland 46 p

Helsingborg 42 p

Sävedalen 35 p

Åhus FIK 35 p

IFK Göteborg 34 p

 

Resultat »

 

 

Vi ses till nästa match på Krstd IP den 13 aug då även herrlaget är på plats efter att ha kört sin första match nu kommande lördag i Täby.

 

//Mats

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer