HAIS-spelen dag 3

Publicerat den 31 juli 2023 kl.23:15 | Röda-gruppen, Tävling

3

Det var fortsatt stark grönsvart närvaro även under den sista dagen av HAIS-spelen. Det gjordes många bra prestationer trots det varierande vädret som bjöd på sommarvärme och sol för att sedan övergå till ösregn.

Bland kastarna gladde det extra att se Nova Hedin- 08 slå till med nytt PB i F15 spjut. Det blev 2 gånger över 30m. Det längsta kastet mätte 32.51m och ett extra + för hennes bästa kastserie so far. Ludvig Hallberg- 08 fulländade sin helg med att kasta diskus. Lite svårt att få tekniken att stämma i den hala ringen efter regnet men tefatet kommer flyga långt när det väl stämmer, var så säkra! Mångkampssatsande Aron Powell- 07 kastade även han diskus. En bit från PB men så var ju inte vädret riktigt anpassat för diskus.

 

Emil Zail- 87 och Jesper Dreifaldt- 02 visade upp fin veteran-SM respektive JSM-form. Emil blev tvåa på 100m på tiden 11.24s. Det var nytt ”gubb-PB” med 2/10-delar och för upp Emil som nr 2 på klubbens egna 10-bästa lista! Jesper följande upp fredagens PB och silver med att göra samma sak igen men utan häckar, således ett nytt PB och ny silvermedalj. Det nya ”pärset” på 400m lyder numera 52.72s och innebär att Jesper nu har förbättrat sig med 2,5s den här säsongen.

 

Hedda Månsson- 05 är äntligen tillbaka efter en del skadeproblematik. När flera konkurrenter gav vika för vädret så fick Hedda göra jobbet själv. Sagt och gjort så gick Hedda på offensiven och gjorde framför allt en strålande första halva. Tiden skrevs till 2.36,65s och mot bättre motstånd kommer det personliga rekordet flyga all världens! Hannes Ericsson- 08 har kanske främst gjort sig känd som höjdhoppare inom klubben. Han har dock visat att han har många stränga på sin lyra och gjorde det igen när han under söndagen tog sig an 800m. Jo ni läste rätt, en höjdhoppare som sprang 800m! Efter ett kanske något försiktigt första varv så gav Hannes järnet och spurtade i mål som trea på tiden 2.23,71min.

 

I torsdags så tävlade Isak Hjelm- 06 i Malmö under en resultattävling. Där blev det bl.a. nytt personligt rekord i slägga (39.34m) och i kula (11.57m).

 

Bra jobbat allihopa! Nu drar mästerskapsveckorna igång och först ut är veteranerna som tävlar på anrika Slottsskogsvallen i Göteborg till helgen. Vi önskar samtliga grönsvarta atleter ett stort lycka till!

 

/Coach Alex

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage