Hässleholm levererade

Publicerat den 30 juli 2023 kl.20:53 | Lila-gruppen, Tävling

I helgen var det så åter dags för HAIS-spelen. Åhus friidrott och lila grupp representerades av Ida Olsson, Ebba Danarö, Miranda Viltback, Emrik Jalkhagen, Anna Sällberg, Malte Håkansson, Fabian Olivestedt samt Axel Danarö. Det blev härlig helg med många fina prestationer och personliga rekord.

 

I F12 var Miranda Viltback, Ida Olsson och Ebba Danarö på plats. Både Ida Olsson och Ebba Danarö satsa stort och tävlade i hela tio grenar under helgen. Ida slog personbästa i fyra av grenarna, men var mest nöjd med spjut och kula. Ebba slog personbästa i fem grenar samt tog två silver samt fyra brons och hade svårt att bestämma sig för vilken/vilka grenar hon var mest nöjd med. Miranda Viltback nöjde sig med tre grenar denna helg, vilka hon satte personbästa i alla tre grenarna, men var nog mest nöjd med kula, där hon satte ett rejält personbästa.

Emrik Jalkhagen, som tävlade i P13, ställde upp i tre grenar och slog personbästa i två och gjorde säsongsbästa i den tredje.

Anna Sällberg ställde upp i F14-klassen i slägga, som hon vann, och gjorde även en bra insats i spjut.

I F14 tävlade Malte Håkansson, Axel Danarö samt Fabian Olivestedt. Malte ställde upp i tre grenar, som resulterade i två personbästa, två HAIS-spelen-rekord med två guld och ett silver. Axel ställde upp i två grenar där han satt personbästa i båda, vilket resulterade i en silvermedalj i en av grenarna. Sist, men inte minst, har vi Fabian som ställde upp i två grenar. Troligtvis var han mest nöjd med kula, där han fick till en fin stöt, vilket resulterade i både personbästa och en silvermedalj.

Grymt bra jobbat av er allihopa, ni levererade verkligen!

Trots att denna artikel mest handlar om våra aktiva i Lila grupp, så vill jag även ge stort beröm till två av våra mindre aktiva i Turkos grupp, Moa Buonassisi och Henry Kärsbo. Moa ställde upp i fem grenar, vilket resulterade i två personbästa. För Henry var det tre grenar som gällde och även han gjorde fina resultat även om det inte blev något personbästa den här gången.

 

//Coach Fia

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer