Åhus FIK bidrog till många lagpoäng för Skåne i Götalandsmästerskapen dag 1

Publicerat den 18 september 2021 kl.22:22 | Mästerskap, Tävling

3

Aldrig har vi haft tio aktiva med i Skånelaget från Åhus FIK under ett Götalandsmästerskap.

Längtan efter tre inställda GM var enorm.

Först ut var Ludvig Hallberg i slägga som i flera kast kastade långt förbi sitt tidigare PB, där det längsta kastet landade på 22.15 m och en fin sjunde plats. Ludvig fortsatte sedan med stavhopp, och återigen slog Ludvig till med nytt personligt rekord, 2.10 m, och en fin femte plats. Nära pers blev det även i dagens tredje gren spjut för Ludvig.

 

Nya personliga rekord satte även Vera Frisk i stav, även hon med 2.10 m och en sjätteplats, detta efter ett tufft 600 m lopp med nytt PB följt av 200 m häck. Men i mål sa Vera till sin tränare Sara: ”Häckarna är mycket högre här än hemma när vi tränar.” Och mycket riktigt – häckarna var satta till 76 cm istället för 68 cm…

…en utmaning även för Elvira Helgesson fick känna på som också sprang 200 m häck. Men Elvira sprang snabbt och tog trots de höga häckarna nytt pers och tack vare en bra målgångsteknik en fin fjärdeplats. Detta upprepade hon dessutom i 600 m, nytt PB, ny fin målgång som tog de små hundradelarna till en ny 4:de plats.

 

De som i år tävlar i 14 -årsklassen har fått vänta länge på sina GM debuter. En av dem var Oskar Nilsson som idag debuterade med grenen diskus, nära pers och bra uppladdning för morgondagens tre favoritgrenar, slägga, spjut och stav.

Två andra 14-åringar som debuterade idag var Ella Törnblom och Klara Israelsson som sprang 800 m. Ella tog en fin fjärdeplats i B-finalen där även Klara sprang och slog till med nytt personligt rekord, kan man fira sin födelsedag bättre än så Klara? Grattis i dubbel bemärkelse.

 

Dagen var lång och skymningen föll, strålkastarna tändes och våra två sista GM debutanter gick in i tävlingen. Isabelle Jonfors, slog även hon nytt personligt rekord i sin paradgren slägga, 30.82 m och en fin fjärde plats. Mikel Månsson sprang samtidigt 1500 m hinder, och då alla andra tävlat klart fanns det många nya Skånekompisar som hejade fram honom till en imponerande andra plats.

 

Så sammanfattat från GM´s första dag från Malmös stora friidrottsarena: Åhus FIK har bidragit med många poäng till Skånes lagpoäng, Klara har blivit ett år äldre, Ian har coachat fram tre nya personligarekord i stav och coacherna Kerstin och Sara och varit runt överallt för att stötta våra aktiva och stundatal även föräldrarna, som är stundvis är minst lika nervösa som våra aktiva. Jag tror samtliga kommer sova gott i natt – och det behövs – för kl. 9.00 i morgon drar allt igång igen med första start. Först ut blir Oskar Nilsson i slägga. Och många andra av dagens tävlande står åter på startlinjen och två nya debutanter kommer in i tävlingen, Nicole Björklund och Anna Abrahamsson.

 

 

//Kerstin

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage