Tjejerna trea på ”himmaplan”

Publicerat den 12 september 2021 kl.11:40 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

Igår lördag var det så äntligen dags för seriematch igen! Damernas och herrarnas match i Div.1 Götaland arrangerades på Kristianstads IP av grönsvart i samarbete med IFK Lund. Ett väldigt lyckat arrangemang där våra tjejer visade att det aldrig avgörs på pappret.

Lagen som möttes var förutom Åhus FIK och IFK Lund – Malmö AI, Ljungby FIK och Motala AIF. På förhand så skulle det vara en total dominas av Malmö medan vi skulle kämpa om att undvika sistaplatsen. Men… vi ville annat och både de lite äldre ungdomarna/juniorerna, yngre gardet och hemvändarna, krigade som aldrig förr och levererade prestationer så pass bra att damlaget slutade på en tredjeplats.

1. Malmö AI 74,5p

2. Motala AIF 64p

3. Åhus FIK 48p

4. Ljungby FIK 43p

5. IFK Lund 36,5p

 

Bland de lite äldre aktiva så plockade Hannah Hansson- 00 in 7p via 100m och 200m. Personligt rekord på båda distanserna, 12.72s på 100m och 26.76s på 200m. Äntligen!!! säger både Hannah och undertecknad, det har legat i luften länge nu efter att ha sprungit flera lopp runt det personliga rekordet på 100m i sommar. Resultaten innebar att Hannah klättrade lite på klubbens Topp 10 på 100m och tog sig in som nr. 8 på 200m. Hannah sprang även sista sträckan i stafettlaget som blev tvåa. Cornelia Helgesson – 02 dubblerade i tresteg och 400m. I tresteget tampades hopparna mot en växlande motvind vilket gjorde att flera hoppare var lite missnöjda med sina resultat. Men Cornelia gjorde det bra och tog viktiga poäng. På 400m blev det lite strul med elektroniken. Loppet drog ut på tiden och när det väl var dags satte astman stopp för Cornelias planer om en snabbare tid. Men Cornelia kämpade på hela vägen in i mål ändå och tog återigen viktiga poäng! Cornelia sprang även andra stäckan i stafettlaget.

 

Filippa Svensson – 03 gjorde en häckdubbel, det vill säga först 400m häck och sedan 100m häck. Två strålande lopp som gav totalt 6p. Filippa som inte hade de bästa förberedelserna p.g.a. sjukdom tog sig in på klubbens Topp 10 med sitt första 100m häcklopp på de höga häckarna. Filippa sprang även tredjesträckan i stafetten. Emma Gerdes- 03 sprang första sträckan i stafetten och gjorde det riktigt bra, nu hoppas vi på att få en hel uppbyggnadsperiod utan vadproblematik.

 

Kajsa Andersson – 02 dubblerade i favoritgrenen spjut och kula. I spjut blev Kajsa tvåa på 36m och var bara halvmetern ifrån sitt klubbrekord. Det första kastet som blev ett knappt tramp vittnar om att klubbrekordet kan komma att förbättras under kvarvarande Castorama tävlingar. I kula blev det bara en stöt men ack så bra ändå, nytt PB på 10.12m. Här vann MAIs svenska rekordhållare Fanny Roos på 18.32m vilket givetvis lockade mycket publik med kameran framme. Häftigt att få se och såklart en stor ära för oss att hon kom och tävlade. Maria Johansson – 96 la egentligen kastskorna på hyllan för ett par år sedan men ställer troget upp varje år i Castorama och om det behövs, även i seriematcherna. Positivt överraskade hon igår både sig själv, coacher och lagkamrater när hon kastade slägga och diskus. I slägga blev det 41m vilket är drygt 3 m från hennes personliga rekord. I diskus blev det ännu närmre det personliga rekordet då hon kastade 30m och var knappa metern ifrån det 5 år år gammla ”pärset”. Det ska bli spännande att se vad Maria kan åstadkomma i Castorama!

 

Coach Sara Kärsbo- 91 fick ”hoppa” in och hoppa längdhopp. Det gjorde hon med bravur eller vad sägs om 5.23m och en tredjeplats i sin första riktiga längdtävling på vad Sara tror är 15 år! Dags att ta upp karriären nu va? Coach Emma Hallberg- 86 sprang 5000m och gjorde det riktigt bra. Seger med god marginal och hela 5p till laget. Strålande Emma!

 

Bland de yngre deltagarna sprang Hedda Månsson- 05 800m och Ella Törnblom- 07 1500m. Strålande insatser även om de både kände att det kunde gått lite snabbare. Tea Persson Kruse- 06 förbättrade sitt PB i höjd med en decimeter när hon gled över 1.50m och kammade hem tredjeplatsen. Vera Frisk stod för dagens modigaste insats när hon för första gången sprang 1500m hinder. Ett väldisponerat lopp med en fin hinderteknik gav viktiga poäng. Vi kan inte annat än att applådera, snyggt Vera! Nicole Björklund hoppade stav och gjorde det riktigt bra. Tangerat PB och klubbrekord på 2.40m och det var inte långt ifrån att bli 2.50.

 

Således laget före jaget gav nya seriematch framgångar och vi tränare är mycket stolta över era insatser tjejer! Vi passar även på att tacka alla funktionärer, tävlingsledning, måltorn och kiosk/grill för ett fint samarbete och bra arrangemang. Tillsammans är vi Åhus FIK!

 

Resultatlista: https://easyrecord.se/result?MvF-__

 

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer