Sydney svensk mästarinna i höjd

Publicerat den 08 mars 2020 kl.21:44 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

3

Under den andra dagen av IUSM var samtliga grönsvarta aktiva igång och tävlade. Ett späckat schema som gav varierad utdelning.
Först ut var Joel Torp i P16 60m som mästerskapsdebuterade. Joel hade både en ta start och avslutning men tyvärr blev det spänd löpning och Joel tog sig i mål på 7,61s, vilket är tiondelen från ”pärset”. För semifinal fattades 4/100-delar. Surt men en erfarenhet rikare och var lugn Joel, det kommer fler mästerskap.

 

Sydney Karström inledde sin dag två i F16 med att hoppa höjd. Felfri hoppning till och med 1.67m vilket innebar nytt årsbästa och personbästa med 5cm och… IUSM-guld!!! Även tvåan klarade 1,67m men hade rivningar på vägen. Sydney fick sedan skynda sig till tresteget, en numera ovan gren då Sydney satsar på mångkamp. Hon inledde med 10,98m och smällde sedan till med tre långa hopp med 11.58m som längst vilket gav henne bronset i en jämn tävling. Stort grattis Sydney, du är grym!

 

Lukas Lindbladh kastade vikt i P16 och gjorde det väldigt bra. Bästa serien någonsin med tre kast över 12m. Som längst blev det 12,54m vilket gav honom sjätteplatsen och nytt personligt och tillika klubbrekord. Mycket bra jobbat Lukas!

 

Kvartettens yngsta deltagare var IUSM-debutanten Gustav Karlström i P15 vikt. Tyvärr fick Gustav inte tekniken att stämma men 10,40m blev det vilket är ca halvmetern från det personliga rekordet. Gustav skulle även ha hoppat paradgrenen stav. Dessvärre ställde huvudvärk till det och Gustav fick avbryta redan vid inhoppningen. Men misströsta inte Gustav, det kommer fler svenska mästerskap!

 

Nästa helg avslutas mästerskapsperioden i Malmö med Riksmästerskapen i kast. RM i långa kast (slägga, spjut och diskus) är relativt nytt, men väldigt uppskattat då många kastare annars har en lång uppbyggnad under vintern utan tävlingar. Klubben kommer ha en liten skara kastare på plats i klasserna P16, P19 och F19, bl.a. vår färska IUSM-sexa Lukas Lindbladh som ska kasta slägga. Vi önskar dem alla ett stort lycka till!

 

/Alex och Halldor

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage