Götalandsmästerskapen med nytt klubbrekord av Gustav!

Publicerat den 08 september 2019 kl.22:22 | Mästerskap, Tävling

3

Under helgen har Götalandsmästerskapen för 13- och 14-åringar avgjorts på Fredrikskans, Kalmar. Tävlingen är framförallt en lagtävling där kampen om segern, som så många gånger förr, utkämpades mellan Skåne och Göteborg. Denna gång drog Skåne det kortare strået…
Det har varit fem grön-svarta atleter i Skånelaget: 14-åringarna Gustav Karlström, Hedda Månsson och Tilde Schack och 13-åringarna Linus Lindberg och Isak Hjelm. Tillsammans har de gjort 15 grenstarter i framförallt kastgrenarna.

Helgens absoluta höjdpunkt var stavhoppet där Gustav slutade på silverplats efter att ha bättrat sitt eget klubbrekord först till 3.15 och sedan 3.20. Gustav hade också fina längder på sina kast med såväl slägga som diskus.

Tilde stötte kula och kastade diskus och slägga. Bäst gick det för Tilde i slägga med en lite snöplig placering precis utanför final. Hedda sprang 800 m under lördagen, 2.40.57 är den nya personliga rekordtiden. Hedda debuterade dessutom modigt på 2000 m på söndagen och är nu en erfarenhet rikare.

Linus körde en mångkamp med spjut, höjd och 300 m häck. Trots svåra vindar under lördagen lyckades Linus att kasta sig till spjutfinalen. Isak startade i samma kastgrenar som Tilde och även Isak hade sin bästa gren i slägga med en fjärdeplacering, en decimeter från personligt rekord.

Tack till våra aktiva för en fin helg!

//Ledarna

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage