Herrarna visade i seriematchen att Åhus friidrott inte bara består av ett grymt bra damlag

Publicerat den 19 augusti 2019 kl.18:27 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

3

Då damerna krigade på i Div I´s seriematch i Falkenbergs regn, krigade herrarna på i div III i Ljungby, där det också regnade, om än något mindre och framför allt mindre blåsigt.

Killarna på plats levererade maximalt. Först ut var Asmer Mohamed, som kastade till sig en tredje plats i slägga och hade häng på andra plats. Detta var hans första släggtävling någonsin. När han senare stötte kula var det samma här, en tredjeplats och häng på andra platsen. Nytt pers på 10.26 m. Dubblade gjorde även Hugo Larsson med fina resultat, först med 400 m Häck 1.04 min och sedan längd, 5.14 m. Då vi är inne på hopp, så var herrlagsdebutanten Gustav Karlström med och fick hoppa stav. För att säkra placering i regnet blev det många hopp vilket tog ut sin trötthet, men 2.95 m och en andra plats ska han vara mycket nöjd med. Truls Månsson sprang 400 m på 55 sekunder och tog en värdefull andra plats, liksom Biniam Habtom på 1500 m. Pontus Nilsson tog den tuffa uppgiften att som veteran springa 3000 m hinder mot unga seniorer, tufft, men viktiga poäng då han kom in på fjärde plats med en tid som skulle räckt till ett Brons i veteran-SM som gick samtidigt i Stockholm. Ian Dahlqvist sprang 100 m i tuff konkurrens och fick med sig 3 poäng.

Allt avslutades med stafett, och vårt lag bestod av Erik Lindberg, Hugo Larsson, Truls Månsson och Ian Dahlqvist. Stafetten ger värdefulla poäng i slutstriden och det var spänt i många lag vilket ledde till att flera lag överväxlade och med 2 hundradelars marginal vann våra Åhuskillar stafetten med tiden 48.61. Glädjen och stoltheten var enorm och det med rätta, precis så underbart det kan vara då ett lag kämpat tillsammans.

Efter vårens seriematch låg vi i botten, så chans till avancemang var tufft och trots att vi under lördagen tog andra platsen, räckte det inte för att totalt gå upp till Div II. Men gänget är taggade för att nästa år visa att vi kommer att gå långt. Lagkänslan och erfarenheterna finns på plats. Bara att ladda om och önska lycka till.

//Kerstin Karlström

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage