Selma femma tredje JSM – dagen

Publicerat den 11 augusti 2019 kl.18:24 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

828240 1280 - Åhus Friidrott

I fredags strålande sommarväder om än motvind på upploppet. Igår lördag ljummet och oftast molnigt men fullt acceptabelt om än…..motvind på upploppet. Idag sista JSM – dagen duggregn, kastvindar och lite svalt i luften men är man i Göteborg är det nästan att betrakta som normal väderlek.

Två grönsvarta atleter var på plats på Slottsskogsvallen denna söndag och först ut var Truls Månsson i P17 och då på distansen 800 m. Truls var bra med i klungan vid varvningen och hade en handklockad tid på drygt 58 sek efter 400 m och kanske var det en lite för snabb öppning. Under andra varvet blev löpsteget kortare och han tappade kontakt med tätklungan och landade som 8:a på 2,06, 70 min vilket är några sek över personbästa. Han skall dock ha all heder av att han vågade hänga på när farten skruvades upp. Detta kommer han att ha stor nytta av framöver. Ingen mellanmjölk här inte.

Grönsvart nummer två på banan denna söndag var Selma Jönsson i F17 som sprang 200 metersfinal under väderförhållanden som inte var speciellt tilltalande eller om man så vill uppmanade till kanontider. Trots en lite tveksam start var Selma hyfsat med när de mötte motvinden på upploppet och de sista 40 meterna var fulla av ”djäklar anamma” och kraft vilket resulterade i en fin, fin femteplats (26,44 sek). Och kan ni gissa vem hon slog med en hårsmån? Jo tjejen som slog Selma med 5/1000 på 100 m och då tog sista finalplatsen. Än en gång konstaterar vi alltså att i långa loppet brukar tur och otur jämna ut sig.

Sammanfattningsvis från JSM – gänget konstaterar vi att facit för de bäst placerade blev:
– två femteplatser – Selma och Biniam
– en sjundeplats – Erik L
– tre åttondeplatser – Kajsa, Cornelia och Truls

Värt att notera för grönsvart är också Biniam Habtoms varvtid på första 1000 m i hinderloppet vilket skrevs inofficiellt till 3,05 m och såldes inte så konstigt att han kroknade sista 500 m. Hannah Hanssons 200 m lovade också en hel del varför ”kortsprinter” Hannah kanske får börja fundera om.

Slutligen stort tack till de föräldrar som hjälpte till med transporterna och vid vårt buss – strul de två första dagarna och Hannah H:s excellenta busskörningar med assistans av co – driver Selma J i ett Göteborg med ständiga förändringar i valet av såväl trafikrytm som snabbaste vägen. En taxikarriär kan vara ett lämpligt extrajobb vid kommande högskoleutbildning.

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer