USM-guld till blixten från Tollarp!

Publicerat den 04 augusti 2018 kl.21:16 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

3
En stressig andradag med kval och finaler både på USM och JSM, men vad gör det när man har världens bästa aktiva. I ett varierande väder med både strålande sol och värme, ösregn, åska och en hel del blixtrar så levererade grönsvarta aktiva även dag två.
Först ut var Fanny Lundberg i Huddinge. Spjutkval i F17 stod på schemat och där tog hon sig vidare till kvällens final via ett kast på 34,09m. I finalen som startade 17:15 (7h senare) blev det 35,51m som längst vilket är nytt årsbästa. Det gav henne en sjundeplacering i den starka finalen. Snacka om att hålla bra fokus!

Cornelia Helgesson sprang 200m i flickor 17. Snabbt gick det, 28,70s hade inneburit nytt personligt rekord men tyvärr blåste det för mycket medvind.

Tråkigt nog som blev det aldrig någon start för Emma Gerdes på 300m försök i flickor 15. En besvärande hals ställde till det. Väldigt tråkigt, men Emma är ung och har många svenskamästerskap framför sig.

Kajsa Andersson inledde sitt USM med att stöta kula. 10,26m och en 11:e plats blev dagens resultat. Imorgon väntar höjd och en spännande spjuttävling.

Gårdagens silvermedaljör Selma Jönsson höll för favorittrycket som Sverige-etta och gjorde ett väldigt imponerande lopp i 400m finalen. Med ledning redan från start så släppte hon aldrig greppet utan gled ifrån till en så stor seger som 1,21 sekund. SM-guld och en vinnartid på 58,92s, detta trots fyra tuffa lopp i benen från gårdagen. Stort grattis Selma, du är guld värd!

Biniam Habtom gjorde ett lysande lopp på 1500m och blev 8:a i ett väldigt snabbt lopp. Tiden blev så bra som 4.21,29min vilket är ”pärs” med över 2,5s! Med knappt 2,5h vila sprang Biniam även 800m försök. Ett tufft lopp som innehöll en hel del knuffande och inledande lågt tempo som blev en spurtstrid om platserna till finalen. Tyvärr gjorde både 1500m-loppet och knuffarna att Biniams krafter tog slut. Men han ska verkligen vara nöjd med sitt JSM!

Truls Månsson sprang 800m final i P16 gick upp och tog kommandot då loppet inletts i ett långsamt tempo. När Truls ville ha hjälp att dra hamnade han tyvärr i dålig position och tappade både rytm och tempo. Men en 8:e plats även för medeldistansaren från Ripa!

Filippa Svensson sprang idag sin första USM-final. Efter en bra inledning över de två första häckarna kom hon för nära i tredje och kom ur sin stegrytm. Men en 6:e plats efter att ha varit sjuk inför mästerskapet imponerar!

Imorgon springer Filippa 80mh och Kajsa kastar spjut och hoppar höjd på Enskede Ip. I Huddinge springer Moa Kjellander 100m häck och Fanny kastar slägga. Vi önskar våra grönsvarta atleter ett stort lycka till!