USM-silver till Selma!

Publicerat den 03 augusti 2018 kl.20:08 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Under dagarna tre så möts den svenska ungdoms- och juniorelit i Stockholm. USM går på Enskede IP i söder och JSM på Källbrinks IP i Huddinge. Klubben har tio aktiva på plats, sju på USM och tre på JSM.

15-åriga Emma Gerdes sprang 80m och gjorde sin snabbaste tävling någonsin! I försöken sprang Emma på snabba 10,30s när hon vann sitt heat, tyvärr blåste det för mycket vind. Det gjorde det inte i semin, där blev hon tvåa på nya ”pärset” 10,34s! Emma blev sedan 6:a i finalen på tiden 10,36s. Snyggt Emma!

Selma Jönsson stod inför en tuff uppgift i F16. Först tre lopp på 100m och sedan försök på 400m. Hur det gick? Strålande såklart! Selma sprang snabbt, snabbare och ännu snabbare som resulterade i ett USM-silver på tiden 12,22s! Tyvärr var vinden för stark för att räknas som personligt rekord men i semin blev det 12,34s vilket är nytt klubbrekord i både F17 och F19. Stort grattis Selma! På den längre sträckan vann Selma sitt heat och tog sig vidare till finalen som går imorgon.

Cornelia Helgesson sprang också 400m i flickor 16. Oturligt nog så snubblade hon i starten och kom aldrig in i loppet som hon tänkt sig. Imorgon får hon en ny chans och då på 200m.

Truls Månsson sprang 800m försök i P16. Ett helt suveränt lopp där Truls ledde från start till mål och tog sig enkelt vidare till final. Det blir en spännande lördag med en superjämn final!

Erik Lindberg debuterade på utomhus-SM och det i favoritgrenen diskus. Det blev till slut en 9:e plats vilket är ett gott resultat!

Filippa Svensson har inte haft den uppladdningen hon velat p g a sjukdom men spelade det någon roll idag? Nä, för hon sprang till sig en finalplats på 300m häck i F15.

På Källbrinks IP sprang Moa Kjellander 100m. En väldigt tuff motvind på hela -5 ställde till det. På söndag är hon igång igen och då springer hon favoritgrenen 100m häck.

Imorgon tävlar förutom Selma, Truls, Filippa, Cornelia och Emma även Biniam Habtom (1500m final och 800m), Fanny Lundberg (spjut) och Kajsa Andersson (kula).

Vi önskar samtliga aktiva ett stort lycka till!

//Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer