Varierande resultat i Sommarspelen + Veterankoll

Publicerat den 18 juni 2023 kl.19:00 | Röda-gruppen, Sommarspelen, Tävling

3

Sommarspelen på hemmaplan samt Veterannedslag i Sommar – Sverige gav många intressanta resultat och klubbrekord.

 

Sommarspelen hade i år skiftat datum vilket tyvärr helt naturligt kostade färre anmälningar i konkurrens med andra tävlingar.

 

Röda gruppen som tävlade i seriematcher igår hade laddat om o för vissa var kanske t o m gårdagen en inspirationskälla till dagens resultat medan den för andra innebar återbud eller sämre resultat än brukligt.

 

Vi gläder oss dock åt tramför allt släggänget som hivade iväg klumpen såväl i PB – längder som i prispallsplaceringar. I F15 togs de tre första platserna av Nova Hedin, Anna Sällberg o Isabelle Johnfors med tjusiga resultat.

 

Lukas Lindblad ”pärsade” för andra dagen i rad och nu över 44 m. Vi bugar oss vilket vi även gör för Tilde Schack som pärsade igår och istället satte PB i kula idag. För att fullborda släggsuccen satt Isak Hjelm också pärs och då i P17 med över 37 m. För att avsluta släggstormen sattes PB även av B

Viktor Sällberg o Ludde Hallberg. Castorama – Sverige….se upp vi flyger långt!!

 

Nästa kastframgång var i spjut med seger för Oskar Nilsson i P17 o där Anna Sällberg pärsade i F15. Även här var Isak Hjelm på bettet och drog till med nytt PB.

 

På 800 m gjorde Mikel Månsson ett jättebra lopp bara 0.7 sek över sitt PB trots en tre timmars bilresa i benen. Bättre uppladdning finns. Debuterade på bana gjorde också Edvin Edvardsson och på 600 m i P13. En helt OK insats även om Edvin tyckte det var för kort.

 

På 100 m för KS var vårt manfall stort och motsvarande gren för herrarna resulterade i plats två för Linkan Lindqvist när nu alltför snabbe Emil Zail tjuvade ut sig. Vem sade att veteraner var långsamma?

 

I längdhopp för F15 tog Siri Lindgren o Tilde Persson platserna två o tre efter stabil hoppning. Anna Abrahamsson passade på att sätta PB. Vera Frisk -08 som satte stav – PB igår hoppade 2.68 idag men avstod 300 m häck då kroppen kändes sliten.

 

Våra långa häcklöpare Samuel Jönsson och Jesper Dreifaldt gjorde bra PR för ”tortyrloppet” 400 m häck där Samuel kom lite fel till några häckar och därmed ur rytm. Jeppe däremot med friska ben på upploppet satte tjusigt PB o under 1 min för första gången. Pappa Per hade dock förvarnat!!

 

Från våra pigga veteraner kan noteras att Per Dreifaldt tävlade i ett åldersmixat heat på 800 m i Rosenbomspelen. Trångt, trångt och Per ej nöjd med tiden. Anders Frick härjade runt i Laxaspelen i Halmstad under två dagar i diverse kastgrenar som gav tre ”pärs” och två klubbrekord i M55. Snyggt!

 

Summa summarum efter en intensiv helg är att bättre tävlingsplanering önskas och att slägga och spjut var riktiga glädjeämnen denna söndag.

 

Fira midsommar med de små grodorna sedan väntar VU och Öresundspelen! Innan dess Lundakvällen i veckan med grönsvart på plats.

 

 

// Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage