Småland besöktes av Grönsvart

Publicerat den 20 maj 2023 kl.20:02 | Röda-gruppen, Tävling

3

Under maj månad har olika tävlingsarenor i Småland haft besök av grönsvarta aktiva.

Att förflytta sig utanför distriktet är nyttigt ur många aspekter som t ex nya mindre kända medtävlande eller ovana tävlingsmiljöer.

De aktiva som provat sina vingar bland lingonröda tuvor o vallande mo är såväl det yngre gardet som veteraner. Bland våra veteraner tävlade nytillskottet Anders Frick i M55 i samband med Kraftmätningen i Ljungby tidigare i veckan. Han stötte kula 6.76 m och kastade spjut 23.71 m och kände sig enl egen uppgift något rostig. Vi får hoppas att Sommarspelen och ev några resultattävlingar i Krstd kan förändra resultatbilden.

 

En av våra yngre och tävlingsflitiga kastartalanger Anna Sällberg -09 gjorde en jättefin släggtävling i Jönköping redan den 6 maj med tjusiga ”pärset” 34.19 m. I dagens tävling i Skruv – Marknadsspelen – startade hon med sin sidekick – spjut – innan hon på nytt hivade iväg favoritredskapet slägga hela 35.40 m vilket gav ett jättefint pb för andra gången på två veckor. Vi bugar oss!!

 

 

Även vår målmedvetna spjuttalang Nova Hedin -08 ville prova okänd mark och utan att riktigt få till det sk superkastet landade hon strax under 29 m dvs inte långt från sitt pb och en tredjeplats. Hennes sk andragren slägga som hon inte tränat speciellt länge gav nytt rejält ”pärs” på 31.70 o en fjärdeplats. Kanon! Här fick Nova mkt gratis kaststyrka genom att dubbla.

 

Ännu en spjuttalang nu vid namn Ludvig Hallberg i P15 gjorde en jättebra tävling och ”pärsade” med tre meter och tog en bronspeng via 40.94 m. Notabelt här är att de tre första i resultatlistan låg alla inom 34 cm samt att de sex första alla satte ”pärs”. Hoppas pappa bjöd på en glass. Ludvig kastade även slägga och passade på att sätta pb även där på 29.11 m. Gott dagsverke!!

 

Även kasttränaren, ledarstipendiaten och inte minst storebrorsan till Anna vid namn Viktor Sällberg -05 var på plats. Viktor ”pärsade” i spjut som inte är huvudgrenen och hivade iväg släggan 27.53 m men har kastat längre.

 

Avslutningsvis kan vi nog konstatera att våra aktiva hade ”skruvat på” adrenalinkranen helt ok men var skall man inte göra det om inte i Skruv hrm.

 

(Betr Aron Powell o mångkampen i Ljungby återkommer vi när den avslutats i morgon.)

 

//Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage