Herrlaget trea efter första matchen!

Publicerat den 18 maj 2023 kl.23:50 | Röda-gruppen, Seriematch, Tävling

Så var dagen äntligen kommen, säsongspremiär och det på hemmaplan i form av seriematcher på Kristianstads IP!

Klubbens ”herrar” eller snarare killar och unga veteraner såg starka ut på pappret och levererade också i verkligenhet. Upp till kamp bjöd klubbarna IFK Lund, Linköpings GIF, Lerum FI, Ljungby FIK och IFK Göteborg.

 

Först ut var klubbens f.d kastcoach och favoritislänning, Halldór Lárusson-83. En ömmande ljumske ställde till det i såväl diskus som kula men Halldór lyckades ändå bli 4:a respektive 2:a i grenarna, snyggt!

 

Näst på tur var Hannes Ericsson- 08 i höjd. Hannes som i vintras hade problem med en ömmande rygg gjorde verkligen en fantastisk säsongsdebut! Höjden 1.75m innebar personligt rekord med hela 11cm och upp som tvåa på klubbens 10-bästa lista samt nytt klubbrekord i både P15 och P17! I tävlingen blev det en delad fjärdeplats, bra jobbat och grattis Hannes!

 

När det kommer till seriematcher så är det ibland som att lägga ett pussel. Beroende på hur andra klubbar mönstra sitt lag kan det bli aktuellt att låta aktiva tävla i lite ovana grenar för att plocka viktiga poäng. En som gjorde det var klubbens stora sprint- och häcktalang Samuel Jönsson- 06. Trots att det var 3 år sedan Samuel hoppade tresteg senast, så var han bäst lämpad för uppgiften idag. Dagens hoppande gav en tredjeplats på det nya personliga samt även nya klubbrekordet i P17, P19, M22 och M, 12.68m. Rätt grabb på rätt plats helt enkelt!

 

Mikel Månsson- 07 tog sig an 2000m hinder. Trots första gången med 91cm bockar (går i år upp från 76 till 84cm) gjorde Mikel ett strålande lopp och blev fin trea på en tid strax under 7min, således 4 viktiga poäng till laget! Radarpartnern på löpträningarna, Arvid Jiwestam, sprang favoritdistansen 800m. En väldigt tuff öppning redan från start gjorde att konkurrenterna försvann redan efter 200m och trots ordentligt med mjölksyra på slutet så kom de aldrig ikapp. Seger och det på en tid strax under 2min, härligt Arvid!

 

Lila gruppens coach Christoffer Danarö-84 sprang 3000m och gjorde det med bravur! Efter att ha dragit stora delar av loppet så blev det till slut en andraplats på 10.06min och det inför ögonen på flera imponerade aktiva, både från Lila och från Röda! Från Lila gruppen tävlade också 14-åriga Malte Håkansson-09 och det i längd. Där blev det en fjärdeplats på det nya ”pärset” 6.25m och det i kraftig motvind! Resultatet innebar även nytt klubbrekord i P15 och upp som tvåa på klubbens 10-bästa lista. Grattis Malte!

 

Jesper Dreifaldt- 02 kallas numera för Jesper Robles eller Dayron Dreifaldt. Hur som helst så är han ny klubbrekordhållare på 110m häck i M22 och M efter att ha blivit fyra på tiden 17.72s. Det ska verkligen bli spännande att se vad den träningsflitige Jesper kan åstadkomma på långa häcken efter att ha utvecklats mycket på 200m/400m slätt i vintras och nu uppenbarligen även finslipat på häcktekniken. William ”Linkan” Lindqvist- 05 gjorde en bra säsongsdebut med tiden 52.27s på paradsträckan 400m vilket gav en tredjeplats. Riktigt bra löpt i 250m innan mjölksyran blev för övermäktig. Lite mer tuffa intervaller i benen så ska det personliga rekordet kunna putsas till rejält!

 

Algot Hallberg- 05 drog på dagen för ett år sedan sitt ena korsband i knät. Idag kastade han nytt PB i spjut (med endast ett par stegs ansats och i vanliga joggingskor) med resultatet 46.90m. Det innebar en fin fjärdeplats och förhoppningsvis motivation till fortsatt rehab med sikte på något riktigt kul framåt i tiden. Aron Powell- 07 fick efter besked igår kväll, hoppa in som ersättare för Emil Zail- 87 på både 200m individuellt men även i 4x100m stafett. Detta för att ta det säkra före det osäkra då Emil känt sig stel i ena baksidan. Aron gjorde ett starkt inhopp som resulterade i PB på 200m med tiden 23.70s trots motvind! Han gjorde även en fin första sträcka och bra växling till Samuel J som sprang den andra med endast tre provväxlingar i bagaget en stund innan start. Övriga som sprang i stafettlaget var Jesper D som fick hoppa in för Fabian Hermansson- 05 (samma anledning som Emil) och Joel Torp-04 som sprang pinnen i mål som tvåa på tiden 45.36s.

 

Killarna levererade enligt kalkylen och ligger inför match 2 i Lerum den 17/6 3:a på 49,5p. Upp till ledande Linköping är det 9,5p.

 

Tabellen efter match 1:

1. Linköpings GIF 59p

2. IFK Lund 52,5p

3. Åhus FIK 49,5p

4. Lerum Friidrott 46p

5. Ljungby FIK 32p

6. IFK Göteborg 28p

 

Vill även passa på att tacka samtliga funktionärer som kämpat både på innerplan, med material, med proviant och det tekniska inför/under- och efter tävlingarna för att den här matchen skulle kunna bli av! Tillsammans kan vi utveckla vår klubb, tillsammans kan vi ha roligt och hjälpa våra aktiva, såväl unga som äldre att nå sina mål. Tack alla aktiva som tävlat, coacher som sprungit mellan grenarna och till de aktiva och vårdnadshavare som kom och hejade på lagen. Tillsammans är det vi som är Åhus FIK! Även tack till IFK Lund och IFK Helsingborg för gott samarbete!

kristianstadsbladet.se

 

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer