Dags för USM/JSM

Publicerat den 24 augusti 2022 kl.21:40 | Röda-gruppen

3

Bakom hörnet stundar så äntligen årets svenska mästerskap för ungdomar och juniorer. USM arrangeras av Upsala IF i Uppsala på nylagda Uppsala Friidrottsarena och JSM av Turebergs FK på vackra Sollentunavallen. Grönsvart har tio aktiva på plats, tre i USM och sju i JSM, för att göra upp om framskjutna placeringar och skapa minnen för livet.

 

På JSM i Sollentuna kommer William Lindqvist springa 400m och 200m i P17. William som förra året vann brons på specialsträckan 400m på USM ska förhoppningsvis kunna vara med och fightas högt upp i år igen. Tilde Schack har lagt mycket krut på slägga i år. Det har verkligen gett utdelning då hon har slagit PB med hela 7m. Hon kommer förutom F17 slägga även tävla i diskus och kula. En finalplats i framför allt slägga är defintivt möjligt, för kasta långt det kan hon.

 

Arvid Jiwestam har varit jämnheten själv i sommar då han radat upp 800m lopp på 2.01min. Ska han äntligen få spränga drömgränsen sub 2min till helgen i P19? Formen finns där onerkligen iallafall. Lia Dahlqvist kör dubbeln 300m häck och längd i F17. Där hoppas hon kunna slå personliga rekord och det kan komma att räcka till final. Vi har även en mästerskapsdebutant i form av Amanda Banke i F17. Amanda som är väldigt träningsflitig och varit viktig under våra seriematcher ställer upp på 1500m, både med och utan hinderbockar.

 

Johanna Persson, nyförvärvet från Österlen har hoppat högre än någonsin efter bytet från Simrishamns grönt till Åhus grönt, vad månde hon kunna göra i F19 höjd tro? Jesper Dreifaldt som bytt ut staven till enbart häcklöpning den här sommaren kommer springa 400m häck i M22. Nya träningsrekord vittnar om att det kan gå undan i helgen.

 

På USM I Uppsala har vi vår färska EYOF-medaljör Samuel Jönsson. Han kommer springa favoritdistansen 300m häck och 200m. Förra året vann han silver på 300m i P15, det ska onekligen bli spännande att se vad Samuel kan springa distansen på med häckar då hans fokus tidigare under säsongen har varit på 400m häck inför EYOF (internationella betingelser). Kasttalangen Isak Hjelm kommer likt Tilde tävla i de tunga kasten –  slägga, diskus och kula. Resultat runt årsbästa eller bättre kan definitivt resultera i finalplatser. Mikel Månsson springer dubbeln 1500m hinder och 2000m. Här har debutanten Mikel stora möjligheter att hamna högt upp i resultatlistan.

 

Med hopp om fina resultat, mycket glädje och en hel del positiva överraskningar önskar vi samtliga aktiva ett stort lycka till!

 

/Coach Alex och Mats

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage