Lindqvist 4:a på P17 400m

Publicerat den 26 augusti 2022 kl.21:50 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Under dag två hade vi flera aktiva på plats på JSM i Sollentuna och Samuel Jönsson som representant på USM i Uppsala. Hur det gick? Jovars.

Först ut var Johanna Persson-03 i F19 höjdhopp. Johanna inledde bra med att klara såväl 1.42 som 1.48m i första utan problem. När ribban höjdes till 1.54m kom hon lite för nära och fick backa ansatsen. I andra försöket råkade hon sparka till sig själv och i sista som var ett riktigt bra hopp blev det tyvärr rivning igen. Bra kämpat Johanna, vi vet alla din kapacitet!

Näst på tur var William Lindqvist-05 på 400m final i P17. ”Linkan” som hade bana 3 med huvudfavoriterna på banorna utanför gick med i deras rasande öppningstempo och sprang starkt i ca 250m innan mjölksyran blev för mycket. I mål sprang William som fin fyra på tiden 51.51s. William sprang även 200m försök ett par timmar senare men hade inte hunnit återhämta sig tillräckligt för att göra sig själv rättvisa. Bra jobbat ”Linkan” och grattis till fjärdeplatsen!

Next up i Sollentuna var Tilde Schack-05 i F17 diskus. Tilde inledde med PB direkt i första kastet med 25.29m och efter ett kast i nätet, ökade hon sedan i tredje till 26.48m och där med nytt PB med 1,5m, snyggt! Imorgon blir det först kula och sedan favoritgrenen slägga.

På USM i Uppsala fick sprinteresset Samuel Jönsson-06 vänta länge för att springa 300m häck i P16. Tidtagarsystemet strulade och tiden gick. Efter 40min beslutade tävlingsledningen att använda sig av manuella tider och så blev det. Samuel sprang avstannande i mål som segrare på tiden 39,9s vilket är nytt PB och klubbrekord med drygt en halv sekund. Ett par timmar senare blev det 200m försök och åter heatvinst för Samuel som kunde slå av på takten sista biten in. Tiden blev ändå 23.18s i -0.9 motvind. Imorgon blir det först final på 300m häck och sedan final på 200m.

 

På Sollentunavallen gjorde Amanda Banke-05 mästerskapsdebut i F17 1500m. Amanda som brottats med både förkyldning och lårproblem inför JSM, spände bågen och gick för ett nytt PB. Det höll i ca 1200m sedan tog mjölksyran över och Amanda kom i mål några sekunder över pärset. Bra sprungit Amanda, ny chans imorgon igen och då samma distans fast med hinder.

 

Lia Dahlqvist-05 tävlade för dagen i längd och 300m häck. I längd blev det som längst 4.63m efter att ha fått ett riktigt  långt hopp bortdömt. Att formen var där, det såg vi. På 300m häck inledde Lia bra trots en hel del trippande. På den fjärde häcken och halvvägs in i loppet trampade hon tyvärr snett och kom helt ur rytmen. Lia försökte dock fortsätta men fick gå av banan efter sista häcken. Tyvärr en stukad fot… Men misströsta inte Lia, efter rehab så är du snart snabbt tillbaka igen!

Arvid Jiwestam-04 sprang försök på 800m i P19 och vilket lopp han gjorde! Stark offensiv löpning från start banade vägen för det nya personliga rekordet 1.59,07min och där med sub 2min för första gången, wow! Tiden tog Arvid till final som springs imorgon bitti.

Vi önskar samtliga aktiva som ska tävla imorgon ett stort lycka till!

 

/Alex, Ian och Janne

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer