Sydney 8a i IUSM debuten!

Publicerat den 02 februari 2019 kl.19:15 | Mästerskap, Röda-gruppen

3

Under lördagen, samtidigt som vår egna tävling Åhus Indoor, arrangerades Mångkamps-ISM i Uppsala. På plats från klubben var debutanten Sydney Karström -04 som tävlade i flickor 15, med totalt 22st deltagare
Sydney har de senaste veckorna kämpat mot tiden gällande en stukad fot. Det märktes inte av när hon sprang i mål på 9,16s över 60m häck. Ett heat som innehöll flera av landets just nu bästa. En mycket bra start på dagen och endast 5/100-delar från pb. Ingen rast eller ro utan det var till att snabbt byta ut sprintskorna mot höjdhoppsskorna. Trots att foten gjorde ont under hoppningen blev det nytt årsbästa med 5cm via 1,53m och det var så nära att bli 1,56m också!

 

Efter ett litet kort uppehåll var det dags för kula. Efter att ha tappat ut den i första blev det sedan 10,68m i andra. Välbehövliga poäng och den tredje längsta stöten hon gjort.

 

Från kast blev det sedan längd. Sydney som gjorde sin livs längdtävling under Pallasspelen presterade bra i gropen även idag även om plankträffen uteblev. Det är ju det där med att inte söka plankan… 5,19m blev det ändå och det var verkligen hög klass på längden med flera långa hopp.

 

Inför den avslutande grenen 600m låg Sydney fyra med medaljchans inom räckhåll. Efter en vågad satsning där Sydney var så fokuserad att hon glömde bort att tänka på sin andning, tog krafterna tyvärr slut. Det är mycket bra kämpat idag Sydney och det är bara att kämpa vidare, trägen vinner!

 

 

//Alexander Nertlinge-Asp

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage