Växjökastet ur grönsvart perspektiv

Publicerat den 04 februari 2024 kl.17:15 | Röda-gruppen, Tävling

3

Växjökastet I Telekonsult Arena

Under lördag och söndag hade Sveriges kastare ännu en julafton via det numera välkända Växjökastet I Telekonsult Arena. Delar av den svenska kasteliten var på plats uppblandat med grönsvarta talanger.

Som bekant hade vi tävling i Viktkastning ingående i Åhus Indoor I fredags kväll men det hindrade inte fyra kasthungriga att även tävla i Växjö – ambitiöst o målmedvetet!!

 

Omgivna av kändiskastare som t ex Vanessa Kamga är det lätt att inspireras. I F 15 tripplade Anna Sällberg med Spjut, Kula o Viktkastning och gjorde en strålande tävling. Hon segrade i Viktkastningen på 12.26 m och bekräftade sin sjätteplats på Sverigerankingen – snyggt! En femteplats i kula fullbordade helgen. Ger bra allmän kaststyrka att ”trippla”. Storebror Viktor ställde upp i Viktkastningen men fick inte till de där riktiga fullträffarna men å andra sidan coachade han ju syrran perfekt.

 

Även Tilde Schack I F19 tävlade i Viktkastning. Efter en lyckad PB – fredagskväll i Livius var troligen målet att ”pärsa” på nytt.

Gick inte riktigt lika bra denna gång och konsten att balansera förväntningar och teknik kan ibland ställa till det. Hon kommer igen. ”Allroundkunnige” Ludvig Hallberg I P17 gjorde två starter via Spjut o Viktkastning. Tänk att få kasta spjut inomhus – vilken kick! Ingen pallplacering med ett nytt ”pärs” på 38:61 m. Även i Viktkastningen blev det ”pärs” i ett kaststarkt sällskap via 12,84 m och plats 9. Härlig insats!

 

En kastintensiv helg således som förhoppningsvis gav ytterligare energi till de återstående tävlingarna där Atleticumspelen väntar härnäst.

 

// Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage