Världsungdomsspelen för lila grupp

Publicerat den 05 juli 2024 kl.22:27 | Lila-gruppen

3

Så var de äntligen dags för tävlingen som många aktiva ser som ett av de stora målen under året. Med 3 dagars tävlande och över 8500 starter på helt nylagda banor på Slottsskogsvallen var det upplagt för en riktigt toppenhelg för våra grönsvarta  

Först ut för dagen var grabbarna grus i längdhopp med Malte, Olle och Fabian. Kvalgränsen för satt till 5.80 för att ta sig till final. Malte fick till en fin träff direkt och tog sig till final i sitt första hopp.
Olle fick till ett fint pers på 5.63 m men hade dessvärre stolpe ut och missade finalen med ynka 3 cm.
Fabian har mest haft fokus på kastgrenar på sista tiden men har kört en del längd tidigare och ville prova igen. Blev lite struligt med ansatsen men Fabian fick till ett giltigt hopp som mätte 4.82 m.
I längdfinalen blev det väldigt spännande där Malte i tredje omgången fick till ett jättehopp på 6.48 m (i lite för mkt vind). Malte slogs länge om medaljerna men kom tillslut på en snygg fjärdeplats.

Fabian tog senare under dagen revansch då han i kulan fick ett fint pers med 11.73 m och placerade sig på plats 11.

Näst på tur för dagen var Ida som sprang häck på 12.87 sek. De var hårda vindar på bortre långsidan och inte helt lättsprunget. Ida körde även kula men fick ont i sin handled och kunde inte göra sig till rätt med sina stötar.

Ebba körde också 60 m häck och sprang på nya utomhusperset 10.15 och kom på plats 13 av 80 startande.
Höjdhoppet drog minst sagt ut på tiden och tog nästan 3 h så de var svårt för tjejerna att tagga till. Ebba hoppade tillslut 1.25 m vilket hon inte var nöjd med.
Sista grenen för Ebba denna dag var spjut som skedde i både regn och rusk. 3 fina kast trots förhållandena där det blev 18.41 m som längst.

Även våra äldsta tjejer i gruppen var på plats där Molly sprang 80 m häck och slog nytt pärs med tiden 13.58 sek.
Alicia har haft skadebekymmer med fötterna och därför bestämt sig för att försöka låta fötterna läka helt genom att inte belasta för mkt. Alicia kör därför enbart kula denna helg. Där blev de 8.83 m och nytt personligt rekord.

Grymt jobbat alla, nu laddar vi batterierna inför morgondagen där alla aktiva faktiskt har tävlingsstart även dag två.

//Coach Stoffe

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage