USM-silver i mångkamp till Sydney

Publicerat den 01 augusti 2020 kl.13:57 | Mästerskap, Röda-gruppen

Under lördagen fortsatte 7-kampen för flickor 16 och Sydney Karström som låg tvåa inför dem tre avslutande grenarna. Det var perfekta tävlingsförhållande, vilket gjorde att alla fick leta efter skugga så fort det blev vila.

Dagens första gren var längdhopp med start kl 9:00. Ansatsen satt inte riktigt men det blev ändå fullt godkända 5.44m vilket var längst av alla i grenen. Välbehövliga poäng inför spjutet där det fanns stor risk för några konkurrenter att komma ikapp. Spjutdomaren dömde hårt och godkände bara de kast som satte sig vilket resulterade i lite poängtapp för Sydney. Hon låg därmed trea inför den avslutande grenen 800m. För silver krävdes det att springa 1.6s snabbare än tjejen som avancerat till andraplats samt hålla undan för fyran med 3.8s. Efter att ha sprungit taktiskt bra i ca 600m la Sydney in växeln och drog ifrån såväl tvåan som fyran. Det resulterande i ett nytt personligt rekord i grenen med ca 4 sekunder och framför allt ett USM-silver!

Serien 14.45s på 100m häck, 1.59m i höjd, 12.92m i kula, 26.34s på 200m, 5.44m i längd, 19.78m i spjut och 2.41.32min på 800m gav poängsumman 4.656 vilket är nytt personligt och tillika nytt klubbrekord för Sydney. Stort grattis och bra kämpat!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer