USM-brons till Aron på 400m!!!

Publicerat den 12 augusti 2023 kl.21:40 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Dag två av USM 16-17 år och JSM 22 år var en lyckad dag som resulterade i nya PB, SB, finalavancemang och som grädde på moset, en medalj!

Först ut för dagen var Oskar Nilsson i P16 spjut. Oskar fick inte riktigt tekniken att stämma den här gången men vi vet vad han kan. Näst på tur var Aron Powell som skulle springa final på 400m i P16. En nervös Aron lyckades hålla nerverna under kontroll och gjorde ett strålande lopp! En offensiv löpning från start resulterade i brons på tiden 50.49s! Personligt rekord med 1s. Stort grattis Aron!

Dilek Özgür mästerskapsdebuterade i K22 längd. Långa hopp fanns i kroppen men Dilek var inte riktigt kompis med plankan idag och har hoppat längre tidigare under säsongen. En erfarenhet rikare och förhoppningsvis motivation till den fortsatta satsningen.

 

Anna Abrahamson som slog till med ett nytt PB på 100m igår, sprang idag 200m försök i F16. Det blev säsongsbästa i motvinden och ytterligare en erfarenhet i ryggsäcken. Efter ett par timmars vila var det dags för Aron att springa igen, nu 200m försök. Trots trötta ben sprang Aron i mål som tvåa på nytt PB, 23,31s i tuff motvind. Med det sagt, vidare till morgondagens final.

Sist ut för dagen var Mikel Månsson som sprang försök på 800m i P16. För vidare avancemang gällde topp-3 i respektive heat + de två snabbaste tiderna. Mikel sprang i det första heatet av två, som gick ganska så långsamt. Det brukar resultera i en spurtstrid om placeringarna men Mikel som blivit mycket snabbare i år tack vare sprintpassen med Coach Sara Kärsbo, kunde enkelt ta sig i mål som avstannade tvåa.

Jesper Dreifaldt skulle sprungit försök på 400m häck i M22 men på grund av strykningar blir det final direkt imorgon eftermiddag. Samuel Jönsson skulle tävlat under dagen i P17 men får tyvärr avstå USM p g a hälsan. Väldigt tråkigt men det kommer fler mästerskap Samuel! Även Tea Kruse Persson skulle sprungit 200m, då i F17 men fick avstå på grund av halsont. Surt sa räven men Tea kommer igen, var så säkra.

Förutom final på 800m i P16 med Mikel o förhoppningsvis 2000 m hinder, final på 200m i P16 med Aron och final på 400m häck i M22 med Jesper, får vi se Isak Hjelm kasta slägga och stöta kula i P17 imorgon. Vi önskar samtliga grabbar ett stort lycka till!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer