Tre grönsvarta lag var skarpa i Luciastafetten

Publicerat den 07 december 2023 kl.21:05 | Röda-gruppen, Tävling, Veteranfriidrott

Visst är det vinter och skidan den slinter men det hindrar inte alla löpglada att som traditionen kräver ställa upp i Nya Råby Fritidsklubbs charmiga Luciastafett över 5 x ca 1600 m med start o målgång I Råby Ridhus.

 

Banan sträcker sig genom den lilla byn och är kantad av marshaller som skall hindra löparna att springa vilse i mörkret.

Underlaget – grus o asfalt -kan vara förrädiskt ibland så det gäller att hålla fokus.

Detta år hade grönsvart tre gäng till start och hade hoppats på något ungdomslag också under etiketten ”Tillsammans är vi starka”! Nu blev det tre lag enligt:

 

– Damer elit (Ella, Selma, Amanda, Hedda o Tilde)

– Herrar elit (Arvid, Jesper, Jim, Fabian o Mikel)

– Herrar elit veteran (Johan S, Stoffe, Erik M, Per D, Henke H)

 

Som ni förstår är den interna kampen minst lika viktig som fighten mot diverse orienteringsklubbar o löpgäng och årets stafettupplaga lockade 23 olika klubbar vilket är en acceptabel siffra efter pandemins härjningar.

 

De grönsvarta gängen skötte sig med den äran och vi kommer att presentera resultatlistan när den offentliggörs.

Kan dra ut på tiden tills imorgon. Ett nu bekräftat rykte säger att vårt tjejlag blev tvåa men vi hurrar inte än. Killarna tog en fjärdeplats medan de leende veteranerna tog plats sex. Underlaget ställde till problem precis som vi förutspådde så broddförsedda skor betingade ett högt pris.

 

Det finns många vinster med att deltaga i stafetter i en så pass individuell sport som friidrott. T ex ur lojalitetssynpunkt, marknadsföring av klubben, att visa att tillsammans vågar vi testa det lite okända., socialt samspel mm.Bilderna visar också något som kanske alla inte vet….att springa är kul….och att springa i lag ännu roligare. Samtliga leenden sponsras hädanefter av Colgate!

 

Resultat ur ett grönsvart perspektiv:

 

– Killar yngre plats 3 med tiden 30.28 min

– Killar veteran plats 5 med tiden 31.18 min

– Tjejer yngre plats 2 med tiden 39.46 min

– Mixed yngre wo

 

Totalt 23 lag o fullständiga resultatlistor hittar ni på Nya Råby FIK hemsida umder ”Luciastafetten 2023 resultat”.

vi hoppas ni själva har koll på resp sträcktider.

 

Vi vill också passa på att tacka Klosterbageriet i Åhus vars lussebullar fungerade som välförtjänt belöning efter avslutad stafett.

 

Avslutningsvis kan vi konstatera att kan Nya Råby Fritidsklubb, Ryssberget IK, Härlövs IF, OK PAN och t ex KFUM Kristianstad arrangera olika varianter av lopp under ett kalenderår bör även turistorten Åhus med en progressiv Friidrottsklubb kunna återuppta traditionen om ett ”stadslopp”, ungdomslopp eller varför inte stafett. Miljön i Åhus är tillräckligt attraktiv för att locka även externa löpare. Visst rekognoseringsarbete ryktas vara igång vilket är mycket positivt.

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer