Stor motivationshöjare när Thea Löfman var på besök

Publicerat den 29 november 2022 kl.21:00 | Röda-gruppen, Träning

Idag lördag var f.d. Åhuskastaren Thea Löfman på plats i Livius för att träna Röda kastare och utbilda klubbens kasttränare från de äldre grupperna i slägga och viktkastning.

Klubbens kastare blir bara bättre och bättre och det är viktigt att de aktiva får den feedback gällande teknik de behöver för att fortsätta sin utveckling. Samtidigt är det viktigt att tränarna fortsätter att förkovra sig och bygga vidare på övningsbanken. Idag blev det en lyckad kombination av dessa komponenter då Thea Löfman, f.d. Åhusare (2018-2019) med ett PB på hela 63.52m i slägga, två internationella juniormästerskap och flertalet JSM-USM medaljer på meritlistan, höll i ett teknikpass.

 

Passet innehöll både drillar, tydliga instruktioner och ledord för oss att jobba vidare med och vi lärde oss alla något nytt vilket var en riktig motivationshöjare. Vi fick oss också en passning om att bli ännu rörligare då många av oss hämmades i vår teknik p g a dålig flexibilitet… Den 3/12 är det dags igen, då kommer Thea för att hålla i träning/utbildning i rotationskula för Röda kastare och tränare samt eventuellt intresserade Lila coacher.

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer