Seniordebut på Finnkampen av Samuel!!!

Publicerat den 03 september 2022 kl.20:15 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Under lördagen och söndagen pågår Finnkampen på Olympiastadion i Helsingfors för såväl seniorer som för ungdomar. På plats för att tävla i Ungdomsfinnkampen är våran Samuel Jönsson och det på 400m häck.

 

Samuel Jönsson-06 har verkligen haft en magisk utomhussäsong. Efter silvret på EYOF var Samuel förhandsnominerad till att springa 400m häck på Ungdomsfinnkampen i Helsingfors. Efter USM-guldet förra helgen på 300m häck var det verkligen helt rätt val av landslagsledningen. Idag lördag var Samuel på förhand rankad 2:a bakom en ett år äldre finne. Den platsen fixade Samuel när han sprang i mål som tvåa på tiden 55.30s i ett något kyligare Helsingfors än Kristianstad.

Strax innan loppet ringde U18-förbundskapten Lisa Hannula Virving till undertecknad och frågade vad jag tyckte om ett eventuellt inhopp av Samuel i seniorlaget. En av seniorerna på 400m häck hade blivit sjuk och Samuel ansågs vara bäst lämpad för uppgiften. Självklart så ville Samuel springa, sagt och gjort så blev det även debut i seniorlandslaget nu på kvällen. 84cm häckarna byttes ut mot 91cm häckar och Samuel som visade upp stort mod i och med uppdraget, gjorde ett strålande första lopp på den nya höjden. En viktig poäng till landslaget, stort! Samuel slog dessutom klubbrekordet med hela 5s!!!

STORT GRATTIS till en strålande dag Samuel, vi är väldigt stolta över dig!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer