Samuel klarade kvalgränsen till UEM i Jerusalem!

Publicerat den 04 juni 2022 kl.14:26 | Röda-gruppen, Tävling

1248849 1280 - Åhus Friidrott

Idag lördag arrangerades det en resultattävling på Kristianstads IP. I strålande väder slogs det många personliga rekord och som grädden på moset även en klarad kvalgräns till Ungdoms-EM i Jerusalem.

 

Första grenen för våra äldre aktiva var 200m. Här sprang Dilek Özgür- 03 nytt personligt rekord med ca 1 sekund, 27.48s lyder numera ”pärset”. Det blev PB för Elvira Helgesson- 08 (28.36s) som brottats med en lårkaka de senaste veckorna, PB för Siri Lindgren- 08 (28.55s) som verkar bli snabbare för varje vecka som går, PB för Matilda Svensson- 06 (29.34s) som debuterade på sträckan samt Anna Abrahmson- 07 (29.37s). Tea Persson Kruse- 05 är förhoppningsvis nu fri från sin hälproblematik. Även hon gjorde ett bra lopp (29.00s) även om vi vet att hon kan mer. Tyvärr var det bara en av killarna som tog chansen att springa 200m idag och det var Fabian Hermansson- 05. Efter ett strålande lopp snubblade dessvärre Fabian strax innan mål och skadade sig så illa att nyckelbenet bröts… Vi önskar Fabian ett snabbt tillfrisknande, du är snart ”back on track” Fabian!

 

Näst på tur var Samuel Jönsson- 06 och Jesper Dreifaldt på 400m häck. Samuel som egentligen springer 300m häck var ute efter kvalgränsen (56.0s) till 16-17 års Ungdoms-EM i Jerusalem och då är det internationella betingelser som gäller (400m häck med 83,8cm häckar). I sitt första 400m häck lopp någonsin och trots att han kom fel till två häckar gjorde Samuel ett strålande lopp och tog sig i mål på fin fina 54.61s och underskred därmed kvalgränsen med råge! Stort grattis Samuel, vi är väldigt stolta över dig! En avklarad kvalgräns innebär inte per automatik att man tas ut (bara 2 platser) men Samuel har verkligen goda chanser och vi håller tummarna för att det går vägen. Jesper gjorde även han ett strålande lopp trots viss problematik på framför allt de inledande två häckarna. 62.58s innebar nytt PB med 3/100-delar direkt i säsongsöppningen, grattis Jeppe!

 

På 800m var det hela 7st löpare som tog chansen till ett vasst lopp. Snabbast av alla var Arvid Jiwestam- 04 som sprang i mål på nytt personligt rekord, 2.01.30min. Arvid som besvärats av en buktande disk under en längre period såg väldigt stark ut idag, härligt! Nytt personligt rekord blev det också för vårt yngre löparess Mikel Månsson- 07, 2.08.27min. Mikel gjorde det ovanliga med två jämna varv så här finns det ännu mer att plocka med en lite mer vågad öppning. Bakom grabbarna sprang Coach Stoffe Danarö- 84 nytt ”gubba pärs” med 2.11.96min och Per Dreifaldt- 69 med 2.26.79min. Vem sa att karriären är över för att man är 35 bast+? Vi hade också med två tjejer, Hedda Månsson- 05 och Selma Strömbäck- 06. Härlig löpning även av tjejerna där Hedda gjorde sitt näst bästa lopp någonsin (2.37.35min) och med lite mer konditionsträning så ryker ”pärset” lätt i sommar. Selma som gjorde grendebut med tiden 2.52.39min, summerar sitt lopp med ”Det här var kul, det vill jag göra igen”.

 

I längdhopp hade flera av töserna svårt att träffa plankan i den växlande vinden. Fet stoppade inte Dilek från att slå ytterligare ett nytt personligt rekord och det utan plankträff. Det nya PB:et är nu 4.86m och här finns stor utvecklingspotential säger coach Lasse, gött säger vi. Matilda hoppade även hon bra, 4.80m som längst medan Siri och Elvira var några decimeter ifrån sina bästa resultat.

 

Det var även många deltagare i slägga, hela 9st. Hemma över helgen från skjutfältet var Truls Månsson- 02 som normalt hellre springer 800m än kastar. Idag blev det dock 22.96m vilket gör Truls till en av våra 10 bästa kastare någonsin. Bådar gott inför Castorama senare i höst! Frida Lindau slog till med nytt personligt rekord i sista omgången, 36.82m och inkastningen vittnar om att där finns ännu längre kast inom räckhåll. Nya PB blev det också för säsongsdebutanterna Lukas Lindladh- 04 (36.44m) och Viktor Sällberg- 04 (21.77m) som nu kastar med 6kg slägga istället för 5kg. Isak Hjelm- 06 verkar ha hittat en ny lägsta nivå då han levererade samtliga godkända kast inom 2m från sitt nysatta ”pärs”. Isabelle Johnfors- 08 och Oskar Nilsson- 07 säsongsdebuterade med att slå nya PB (24.67m respektive 24.31m). Ludvig Hallberg- 08 fick inte riktigt till sin kastning som han ville men var ändå knappt en meter från sitt PB. Tilde Schack fick inte till sin rytm som önskat men var lugn Tilde det kommer, släggan kommer flyga långt i sommar när tekniken sitter.

 

Vi passar även på att tacka Tony och Jasmine J för att ni ordnade eltid åt oss samt alla föräldrar, tränare, ledare och aktiva som hjälptes åt så att det blev en lyckad tävling. Det är tillsammans som vi har roligt, utvecklas och är bra!

 

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer