Premiär för Lionsknatet

Publicerat den 15 april 2024 kl.19:22 | Egna event, Löpning

Äntligen var det dags igen för ett lopp I Åhus efter flera års saknad. I samarbete med Lions Club I Åhus arrangerade Grönsvart ett terränglopp för den yngre generationen på kultomspunna Åhus IP.

Under flera år fanns Åhus By Night Run, Äggstraloppet, Mac Donaldslopp mm men sedan sade det…plopp så var det slut.

Det tog några år sedan kläckte några kreativa föreningsmedlemmar idéen om att försöka stimulera Åhus ungdomar till att ”röra på sig” när nu våren anlänt.

 

Således satsades det på ett anpassat terränglopp för åldrarna 4 – 12 år med olika sträckor utifrån ålder. Start o målgång på Åhus IP. Denna gröna oas som för ca 25 år sedan diskuterades som lämplig mark för villabebyggelse. Som tur var blev protesterna högljudda och Åhus FIK bildades och som ytterligare exempel på användningsalternativen premiärlöptes således Lionsknatet under söndagen.

 

Ett stort antal 4 – 12 åringar mötte upp på söndagsförmiddagen i en vind som var ganska kämpig att besegra men så är det dock oftast på våren på Åhus IP. Glädjande var också bl a att se en del fd aktiva som nu introducerade sina barn i löpningens mysterier och visst ljöd kommentarer från de yngre a la…Varför skriker de vuxna så högt? De bara hejar på er…var svaret från förklarande mamma.

 

I samband med loppet genomfördes också en namntävling på loppets mascot där vi med spänning inväntar resultatet. Dessutom fick barnen förtryckta vykort att skicka till vår kung då vi erhållit bidrag ur hans jubileumsfond.

 

Sammanfattningsvis kan konstateras att….äntligen…Ett lopp I Åhus igen och då tack vare samarbetet Lions Club Åhus och Åhus FIK. Dessutom finns det utvecklingsmöjligheter för ytterligare rörelseglädje framöver.

 

// Mats L o Pontus N

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer