Pannkakorna smakade lika bra som resultaten

Publicerat den 27 maj 2023 kl.19:00 | Röda-gruppen, Tävling

Idag var det dags för första arenatävlingen för Röda gruppen utanför seriesystemet. Platsen var Ekevalla IP i Eslöv som var lika sommargrön som alltid.

 

Över 1000 starter denna dubbelhelg och Grönsvart gör 60 starter i riktigt hygglig konkurrens i vissa grenar.

 

I detta reportage redovisas lördagens resultat för Röda gruppen + Veteraner. Det var näst intill optimala förutsättningar vilket också visade sig i framför allt löpningarna.

 

På 400 m i ett startfält med internationell erfarenhet på en del fötter blev Samuel Jönsson sk totaltrea på 50.56 sek några 10 – delar över sitt”pärs” efter en veritabel öppning. Tufft men lärorikt! Jesper Dreifaldt med en brokig bakgrund via stav o långlöpning gjorde 53.14 sek vilket var ett rejält pb. Härligt Jeppe!!

 

På 800 m kom två nya ”pärs” av träningspolarna Arvid Jiwestam -04 och Mikel Månsson -07. Arvid sprang på 1.58.01 min o Mikel på 2.02.45 min och bör vara helnöjda. Det är bättre att sätta pb med ca sekunden var gång än att ”tokpärsa” med fem sek en gång. Veteranen o Lila coachen Soffe Danarö sprang på 2.12.19 min vilket är inom ramen.

 

I vindkänsliga spjut hade vi tre tävlande igång och de var verkligen på hugget. Ludde Hallberg i P15 satte nytt PB igen och nu på 42.44 m och tog en silverpeng. Trea kom 14 – årige Malte H från Lila gruppen som skrivs om i ett Lila reportage. Nova Hedin i F15 kastade drygt 26 m och var inte riktigt kompis med tekniken men med hennes positiva tänk fixar det sig.

 

Vi återkommer i morgon med söndagens äventyr.

 

//Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer