P – 15 laget till Sverige – final

Publicerat den 11 juli 2024 kl.09:52 | Lila-gruppen, Tävling

3

IMG 63411 400x284 1 - Åhus Friidrott    Översta radens killar identiskt med P15:s killag.

Kraftmätningen är en lagtävling för ungdomslag i hela Sverige t o m 15 år. Tävlingen innehåller tre varianter via mixat lag, rent killag o rent tjejlag.
Tävlingen startar via kvaltävlingar lokalt/regionalt för att avslutas med en Sverigefinal.

Ifjol gick vårt mixade lag till Sverigefinal och belade plats 13 i finalen av 16 lag. I år blev det mixade laget nr 17 i kvalet (16 till final) medan däremot killaget nr 1 av de som inte kvalat via mixvarianten. Lite komplicerat? Nja låt tiden vara en resurs.

Av de fyra killag som gick till final hade Grönsvart den högsta poängsumman. Övriga killag var Örgryte, Kville och Hellas/Boo.

I denna lagtävling tävlar man i 80 m häck, 800 m, längd, höjd, kula o spjut. De tre bästa resultaten/lag/gren räknas in i den totala poängsumman som räknas fram via en mångkampstabell. Laget får innehålla en 13 åring samt fritt antal 14 – 15 åringar.

I vårt killag i kvalet ingick:
Malte Håkansson, Olle Dalholm, Fabian Olivestedt, Axel Danarö, Edvin Eriksson samt Mille Friberg.
Coacher och tillika tränare är: Stoffe Danarö, Helena Dahlerus, Fia Svensson o Åke Noren.

Finalen avgörs första helgen i september på Hedens IP i Helsingborg och killarna hoppas på massivt supporterstöd från ostkusten.

Ett utmärkt sätt att testa av formen är då helgens tävlingar i Helsingborg o just på Hedens IP. Tävlingen Öresundsspelen pågår i dagarna tre med oftast intressant motstånd.

// Mats L

Följ oss för senaste nytt!

Senaste reportage