Östersjöspelen för lila

Publicerat den 27 augusti 2023 kl.16:56 | Lila-gruppen, Tävling

I helgen var det tävling på Vägga IP i Karlshamn då det åter var dags för Östersjöspelen.

På lördagen representerades Lila grupp av Ida Olsson, Ebba Danarö, Emrik Jalkhagen samt Axel Danarö.

 

Ida och Ebba tävlade i F13 och ställde upp i Tresteg, Spjut och 600 m, dessutom ställde Ebba även upp i 60 mH. På Tresteg var Ida inte långt ifrån sitt PB och gjorde en riktigt fin trestegstävling. För Ebba gick det dock lite bättre och hon satt både PB och hoppade även till sig en silvermedalj. Ebba sprang även till sig ytterligare en silvermedalj, när hon tog sig in som tvåa på 60 mH. I spjut gick det lite sämre för båda tjejerna och de nådde inte riktigt upp mot sina respektive PB. På 600 m blev det en jämn kamp mellan tjejerna på där Ebba drog det längsta strået och kom trea och knep bronsmedaljen precis före Ida som fick en fin fjärdeplats.

 

I P13 ställde Emrik upp i spjut samt 600 m. Han gjorde en riktigt fin tävling i båda grenarna. I spjut satte han ett fint PB och på 600 m fick han en hyfsad tid trots att han sprang ensam nästan hela loppet. Dagen slutade i alla fall med att han fick med sig en bronsmedalj hem från 600 m loppet.

Axel ställde sin vana trogen upp i P15 800 m och satte återigen ett nytt PB och sprang samtidigt hem en silvermedalj.

 

På söndagen representerades Lila gruppen av Ida Olsson och Miranda Viltback i F13. Ebba Danarö skulle även hon tävlat under söndagen, men vaknade tyvärr upp med en förkylning.

 

Ida ställde upp i hela sex grenar i F13 på söndagen och gjorde en fin insatts. På 60 m, 200 m och i diskus var hon inte långt ifrån sina PB och ska vara riktigt nöjd. I höjd, kula och i längd gick det lite sämre, men hon gjorde ändå en stabil insatts. Med tanke på att hon ställde upp i sammanlagt nio grena under lördagen och söndagen ska hon var mycket nöjd med sin insatts.

 

Miranda, som även hon tävlade i F13, ställde upp i 60 m, längd och kula. Hon gjorde en mycket tävling och var inte långt ifrån sina PB i någon av de tre grenarna.

 

För att summera helgen, så var det en mycket bra genomförd tävling av våra aktiva i Lila gruppen.

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer