Nya klubb- och personliga rekord i Eslöv

Publicerat den 30 maj 2021 kl.19:20 | Röda-gruppen, Tävling

Cirkus friidrott har äntligen satts i rullning och idag (söndag) bjöd Eslövs AI upp till dans i ett mindre format à la klassiska Pannkaksspelen.

Från Röda gruppen var tre av fyra kastare på plats för att äntligen få mäta krafterna mot motståndare utifrån. Förste man till rakning var 16-årige Algot Hallberg i paradgrenen spjut. Algot inledde med ett lååångt kast som hade inneburit nytt PB med kunde tyvärr inte stå emot och trampade över. Som längst blev det 47m vilket är klart godkänt. En snabbrehabiliterad Linus Lindberg -06 lurade knäsmärtorna o kastade hela 35.74 m vilket skrevs in i ”pärsboken”. Läkkött mmm!!

 

Näst på tur var gårdagens segare på 200m, Samuel Jönsson och det i P15 80m. Där blev det personligt rekord samt nytt klubbrekord direkt i försöken med 9.39s. Ännu snabbare gick det i finalen när han rusade i mål på 9.25s i +0.0 vind vilket för upp honom som nr.1 i Sverige för tillfället. Samuels tidigare PB var 9.58s.

I P17 slägga förbättrade Lukas Lindblad-04 sitt årsbästa med 6m och ökade därmed sitt eget klubbrekord med ca halvmetern. En lyckosam släggtävling blev det även för Algot som förbättrade sitt PB med ca 4m. Killarna kastade sedan diskus och där blev det årsbästa för Erik Lindberg i P19 (26m), årsbästa för Lukas (27m) och personligt rekord för Algot (nääära 32m).

Grattis killar till fina prestationer!

Vi noterar även att vår fd aktive, Thea Löfman, kastade 57,74m i F19 slägga. Därmed klarade hon kvalgränsen (57,50m) till sommarens U20 EM i Tallin redan i säsongsdebuten. Grattis Thea!

/Alex och Mats

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer