Mycket grönsvart på pallen i Karlshamn

Publicerat den 29 augusti 2021 kl.19:45 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Idag, söndag, arrangerade IF Udd klassiska Östersjöspelen i Karlshamn. Klubben hade flera aktiva på plats, en del från röda gruppen.

Ett par stycken från Röda gruppen var på plats för att få ytterligare en chans att slå PB samt hålla igång formen inför stundande seriematch på Kristianstads IP för damer, respektive Dannfältet i Olofström för herrar.

Först ut för dagen var nyförvärvet Albin Warhed- 02 i M kula. Trots endast ett kulpass i benen vågade Albin ta chansen att prova tävla och gjorde det bra. Albin kastade senare även diskus. Förutom två medaljer fick Albin framför allt med sig nyttig erfarenhet. Erik Lindberg-02 kastade utom tävlan i diskus för att få en sista tävling med 1.75kg skivan. Pärsnära kast och även ett par längre än PB men då svårt att stå kvar i ringen. Nästa chans att kasta kommer redan kommande helg via castorama på Kristianstads IP.

Samuel Jönsson- 06, vår nyblivna USM-silvermedaljör, passade på att springa 100m i Män. Ett bra lopp som resulterande i en andraplats på 11.45s. Nytt klubbrekord i P15 med 53/100-delar och nytt PB med 56/100-delar. Här fick Samuel sällskap av ytterligare en debutant, Ludvig Henrysson- 03. Ett bra genomfört lopp och en önskan om fler tävlingar, härligt! Samuel sprang sedan 400m och gjorde ett strålande lopp från start till mål. Vinst på 50.82s innebär en förbättring av det egna ”pärset” med 1.35s och nytt klubbrekord i P17, P19, M22 och Män. Grattis Samuel!

Hannah Hansson-00 och Cornelia Helgesson-02 sprang båda 100m i Kvinnor. En något märklig start för samtliga i fältet men desto bättre fullfartslöpning ledde till en andraplats för Hannah på nytt årsbästa, 12.84s. Äntligen slapp du motvinden. Cornelia sprang sedan 400m vilket resulterande i ett nytt årsbästa med 2s och en känsla om att jag kan ännu mer.

Kommande helg viskar om en eventuell resultattävling på hemmaplan samt Castoramapremiär.

/Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer