Mikel vinnare i Quality Hotel Games

Publicerat den 21 januari 2023 kl.22:00 | Röda-gruppen, Tävling

En av årets största inomhustävlingar exkluderat de svenska mästerskapen är IFK Växjö – arrangemanget Quality Hotel Games i sydsveriges häftigaste friidrottshall, Telekonsult Arena.

Från Åhus FIK äldsta grupp – den Röda – deltog nog den minsta truppen i tävlingens 10-åriga existens. Aldrig har vi varit med om så många sjuka som under den här inomhussäsongen. Vi håller alla tummar och tår för att detta vänder så att även våra aktiva syns i större skaror på tävlingar runt om i Sverige. Nog om det, de  som tävlade gav blandad kompott.

Först ut var Tea Persson Kruse-06 i F17 60m. Trots en mindre bra start nyttjade Tea de snabba banorna och motståndet och gjorde ett bra och avslappnat lopp. Det ledde till ett nytt PB, 8.68s, härligt!

Näst på tur var Ludvig Hallberg-08 i P15 stav. Ludvig som besvärades av en ömmande rygg gjorde så gott han kunde efter dagens förutsättningar och klarade klart godkända 2.51m, 2cm från PB. Ett extra tack till KFUMs Elias Häll som var snäll och lånade ut sin stav då vi själva saknar en för Ludde just nu. 

William Lindqvist-05 skulle springa 60m i Män samt göra säsongsdebut på specialdistansen 400m. På 60m ryckte först Linkan i starten och fick en varning. Det gjorde att följande start blev en aning för avvaktande och William kom aldrig riktigt in i loppet. Bra träning för nerver och psyke även om han och vi hoppats på ett annat utfall. Tyvärr gjorde en stel baksida att Linkan fick avstå säsongsdebuten på 400m, förhoppningsvis blir den av om tre veckor i Malmö, Pallasspelen istället. Kämpa på Linkan!

Tjejerna eller kvinnorna Hannah Hansson-00 och Dilek Özgür-03 sprang även de 60m. Hannah som varit sjuk i över en vecka inför tävlingen kunde inte göra sig själv rättvisa, soppan tog helt enkelt slut för snabbt. Återhämtning som gäller nu Hannah och knyta näven i fickan, trägen vinner alltid i slutändan även om det inte känns så just nu! Dilek gjorde ett stabilt lopp och var bara några hundradelar från sitt PB även om vi vet att det kan gå fortare, det säger i alla fall loppen på träningen. Ketchupeffekt hemma i Liviushallen under Åhus Indoor kanske?

Dagens sista lopp var också dagens stora utropstecken! Mikel Månsson-07 gjorde äntligen säsongsdebut på 1500m i P17 efter en långdragen höftproblematik. Det resulterade i en nästan 10 sekunders stor vinst på tiden 4.33.79 och med det in som 8:a på klubbens Tio-bästa lista samt plats 8 på Sverigebästa. Ändå tyckte han att sista varvet gick för långsamt – hrm. Grattis Mikel, nu hoppas vi verkligen att du får vara hel!

/Alex och Mats

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer