Kapitulation inget alternativ

Publicerat den 19 februari 2021 kl.16:00 | Träning

Två månader har passerat sedan förra träningsrapporten som i huvudsak handlade om hur och om våra olika träningsgrupper kunde hålla igång sin verksamhet.

Revideringar i restriktioner o rekommendationer från myndigheterna har gjort att de olika grupperna o deras coacher fått vara på tå och anpassat verksamheten efter rådande villkor där flexibilitet varit nyckelordet.
Av alla våra 12 träningsgrupper är det bara de två yngsta grupperna ( Hopp o Skutt o Vita) som ställt in helt under stora delar av inomhussäsongen och sedan har t ex Lila gruppen med Stoffe, Thomas o Linda kört såväl inom- som utomhus. De aktiva i den gruppen har ju nu nått den ålder där tävlandet blir mer o mer intressant o där har coachteamet även en framtida motivations o utbildningsuppgift med föräldrarna som målgrupp.

Den Gröna gruppen med Jenny J o Viktor S som ansvariga ledare har haft ett kortare uppehåll men är igång igen o nu utomhus på kvällstid vilket inte ha verkat påverka humöret det minsta hos de aktiva. Blåa 1 har varit igång några veckor utomhus och den vilja o det intresse av att röra på sig som coacherna Kajsa, Teresia o Linus lyckats locka fram var imponerande vid tisdagskvällens besök. Det var såväl glittrande ögon som stillsamma leenden oavsett övningar och väderförhållande.

Den Gula gruppen där Jenny H, Emma H, Linda K tillsammans med Ella o Hedda håller i dirigentpinnen har haft ett antal träningar på sön fm på Åhus IP o även där har träningsviljan varit god även om det är ”mössa på” som gäller. Blåa 2 med Pontus N har varit i Sånna C när de praktiska omständigheterna klarnade med anledning av restriktionerna o Sånna C är och känns ju betydligt luftigare än t ex Villaskolans ”gympasal”.

Den sk Guldgruppen med sina coacher har använt sig av det mesta i lokal/platsväg för att kunna bedriva olika varianter av fysisk ansträngning med friidrottstouch. Det har varit t ex lekplatser, garageuppfarter, inomhushallar, hemmahos – varianter, löpslingor o idrottsplatser. Mao bara fantasin har satt begränsningar (o de var inte många). Under ett par kvällar framöver kommer de också under mycket restriktiva former få möjlighet att kunna tävla i en ”lokal coronabubbla” för första gången 2021.

Den röda gruppen med sina grengrupper har ju av åldersskäl varit hårdast drabbad av restriktionerna o det är först de senaste veckorna som de fått möjlighet att träna inomhus vilket upplevts som en mycket välförtjänt försenad julklapp. Även denna grupp har låtit fantasin få fritt spelrum angående val av träningsytor och det är väl bara C4 – shopping som inte fått grönsvart träningsbesök. De har verkligen anpassat sig till förutsättningarna utan knot och detta är egenskaper som är mycket väl användbara i olika sammanhang framöver. Visst är OS – simmaren Gunnar Larssons ord…”När man är färdig att ge upp har man 60 % kvar att ge” något att ta med sig.

Våra två löpargrupper har i vanlig ordning letts av Stoffe D resp Emma H oavsett väderlek och möjligen har något enstaka pass ställts in då löpunderlaget varit alltför tvivelaktigt för snabba fötter. Annars har ju företrädesvis Äspet med Kronoskogen, Fågelreservatet, Höjdsvängen med Bergspriset o inte minst Glansabovägen varit livligt frekventerade. Dock ej Hanöbukten – ännu.

Så nu ser vi fram emot vårens ankomst samtidigt som vi vill informera om att vissa av Åhus IP:s friidrottsytor kommer att uppgraderas bl a ur säkerhetssynpunkt. Detta är mycket efterlängtat och nu kan vi börja kalla Åhus IP för ”Näridrottsplats”.

Dessutom hälsar vi ett antal nya friidrottare med coach från Hässleholms AIS välkomna till vår klubb och hoppas ni kommer att trivas och konkurrera om platserna i resp serielag..

// Mats L

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer