Julracet i Helsingborg

Publicerat den 17 december 2023 kl.21:59 | Barngrupper, Tävling

I dag är det den tredje advent och om en vecka är Julafton. Detta firade Moa Bounassisi och Carl Olsson från Turkos grupp, Alva Bounassisi från Grön grupp samt Ida Olsson, från Lila grupp genom att tävla i fem grenar var i Julchansen i Helsingborg. Förra året var första gången tävlingen arrangerades av IS Göta och det som först skulle vara en mindre tävling visade sig vara populär bland den yngre generationen i Helsingborgstrakten. Detta ledde till att klubben bestämde sig för att arrangera tävlingen även i år, men då erbjuda fler klubbar att komma och tävla. Även i år var tävlingen populär, med många tävlande från Helsingborgstrakten, men även aktiva från Heleneholms IF samt Åhus FIK var på plats för att representera sin klubb.

 

Tävlingen hade ett lite annorlunda upplägg då ingen fick medaljer. Däremot fick alla, både tävlande och publik, med sig en julbok hem. Dessutom var det endast 200 meter som hade automatisk tidtagning. På 60 meter var det manuell tidtagning vilket gör det lite svårare att utvärdera hur bra dessa tider egentligen var. Det var dock en rolig tävling och framför allt var det en bra tävling för de som inte är så tävlingsvana.

 

Carl tävlade i gruppen som var födda 2016 och han satte personbästa i längd, kula samt 200 meter. I 60 meter gjorde han ett bra lopp, men satte inget rekord. När det väl var dags för höjd, som var sist på dagen, var orken inte riktigt där. Han gjorde ett fint inhopp, men hade inte riktigt fokus när det var dags för själva grentävlingen, så tyvärr blev det inget resultat här.

 

Moa, som är ett år äldre än Carl, tävlade i gruppen födda 2015. Där satte hon personbästa i 200 meter och i höjd. Hon satte även ett mycket fint personbästa i 60 meter, men tyvärr kan det vara lite svårt att värdera då det var manuell tidtagning. Förutom detta tangerade hon även sitt personbästa i kula och gjorde även ett fint längdhopp.

 

Alva och Ida tävlade båda i F13. Dagen började med 200 meter där Alva gjorde ett bra lopp som hon ska vara nöjd med. För Ida gick det aningen bättre och hon satte personbästa med nästan en sekund. Därefter var det dags för höjd där Ida fortsatt inte är riktig vän med ribban så hon bestämde sig för att stanna och avstå vidare hoppning. Här gick det bättre för Alva, även om hon inte kom upp i samma höjd som vid föregående tävling. Nästa gren i ordningen för tjejerna var 60 meter där Alva tyvärr inte fick den bästa förutsättningen då hon fick gå direkt från höjden till 60 meter, vilket gjorde att hon inte hade riktigt orken och koncentration till att göra ett riktigt bra lopp. Hon ska dock vara nöjd med sin insats. För Ida gick det bättre och hon satte nytt personbästa. Dock är det återigen bra att ha i åtanke att det var manuell tidtagning och att tiden därför är svårvärderad. Fjärde grenen för dagen för tjejerna var längd där Ida inte riktigt fick ansatsen att stämma och hon gjorde ett övertramp. Hon fick till slut till ett hyfsat hopp, som hon ändå inte var riktigt nöjd med. För Alva gick det bättre och hon satte ett fint nytt personbästa. Femte och sista grenen för dagen var kula där Ida gjorde en fin träningsstöt, men inte riktigt fick till det under själva tävlingen. Trots detta fick hon ett hyfsat resultat med sig hem. Alva gjorde tre fina stötar, där den andra stöten tyvärr var utanför kastsektorn, men med den tredje satte hon nytt personbästa.

 

För att summera dagen, var det en mycket bra genomförd tävling av grönsvarta där alla fyra satte personbästa i olika grenar.

 

/Fia

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer