Inomhussäsongen har startat upp

Publicerat den 27 november 2021 kl.19:30 | Tävling

Så är den då igång den efterlängtade inomhussäsongen. Platsen för demna premiär var Atleticum i Malmö med anrika Heleneholm IF som arrangör.

 

Det var sju man ur det yngre gardet toppat med en medeldistansare tillhörande den löpande delen av våra veteraner som gjorde sitt bästa för att bevisa att grönsvart håller även denna säsong.

 

En av våra idag yngsta tävlande Ebba Danarö fanns i den sk Prova på – klassen där inga officiella resultatlistor presenteras men vi kan dock så här ”off the records” konstatera att det sattes två personliga rekord o Ebba var hyfsat nöjd. Storebror Axel debuterade nu i P13 med officiell resultatredovisning o gjorde dunderpärs på 800 m med 17 sek. Löptränarna ler o ler!

 

Malte Håkansson är en välväxt grabb i P13 som gjorde mycket imponerande resultat med t ex nästan 12 m i kula och 1.49m i höjd. Resultaten i längd o på 60 m gav också medalj så läge att inhandla värdeskåp kanske.

Glädjande nog var två av våra stavhoppare också på plats och båda satte prydliga pärs enligt Ludvig Hallberg 2.05 m samt Nicole Björklund på 2.25 m och detta borde inspirera till ytterligare satsning tillsammans med snabbare ansatslöpning.

 

Dagen avslutades med 800 m där bl a Mikel Månsson -07 och den löpande coachen Stoffe Danarö stod på startlinjen. Prestigen dallrade i luften. Skulle den yngre generationen ta över och veteranlöparna börja inse att …nu kommer dom….det yngre gardet. Visst blev det så. Mikel piskade pappa Eriks löparkompis och vann heatet på 2.15 min medan Stoffe tog en femteplats ca tre sek efter. Att notera här är att Mikel är mitt i en grundträningsperiod så tiden kommer att putsas framöver. En speciell blomma till Stoffe som vågade spänna bågen.

 

Då Luciastafetten i Råby är inställd den 3 dec arrangerar vi mycket eventuellt själva en intern Luciastafett över 3 x 1500 m.

 

//Mats L med benäget bistånd av Stoffe D

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer