IJSM 2024 i Örebro

Publicerat den 25 februari 2024 kl.18:00 | Mästerskap, Röda-gruppen, Tävling

Dag 1: IJSM19-22 år och IUSM 17 år är igång!

Årets IJSM för 19-22 åringar samt IUSM för 17 åringar arrangeras i Tybblelundshallen i Örebro. Grönsvart representeras av 6st atleter som tampas mot den övriga junior- och ungdomseliten.

Först ut för dagen var Isak Hjelm- 06 i P19 kula. Lite svårt att få tryck i stötarna då handleden ömmade lite. Som längst blev det 10.59m vilket resulterade i en 11:e plats. På söndag kastar Isak paradgrenen vikt. Dagens andra kastare var gängets enda tjej, Tilde Schack- 05 i F19 vikt. I ett stort och starkt startfält visste Tilde att det skulle krävas runt sitt PB eller till och med lite längre för att gå till final. Tilde satsade friskt men fick tyvärr inte tekniken att stämma den här gången. För final krävdes 13.82m.

Arvid Jiwestam- 04 har gått som tåget på 800m i vinter. En distans som dessvärre inte finns på IJSM i M22. Däremot löps 1500m och även där har Arvid förbättrat sitt PB. För final krävdes topp-3 i heatet eller en av de två snabbaste tiderna där bakom. Arvid sprang i det andra försöksheatet och då första heatet hade gått fort (5:e tid 4.05,62min) behövde Arvid få ett snabbt lopp. Tyvärr fick Arvid lite ofördelaktigt bana 2 och ur den första kurvan kom snabba konkurrenter utanför och tog spets. Arvid hamnade en bit bak i fältet och då loppet utvecklades till ett rent taktik lopp lyckades Arvid aldrig riktigt nå fram trots en bra avslutande spurt. I mål som heat femma på tiden 4.12.67min och således en 11:e plats och 31/100-delar ifrån final. Surt men en erfarenhet rikare. Arvid kommer igen, var så säkra!

I P17 sprang Aron Powell- 07 400m försök. Aron sprang i det femte och sista heatet. För A-final krävdes en av de fyra snabbaste tiderna så Aron hade goda förutsättningar för avancemang. Oturligt nog så fick han ont i bröstryggen när han höll på att snubba ur första kurvan. Fart och rytm tappades men han kämpade trots det hela vägen in i mål som heat tvåa. Tiden 53.47s var den sjunde snabbaste och således vidare till morgondagens B-final.

Jesper Dreifaldt- 02 sprang även han försök på 400m men i M22. Jesper hade seedats till bana 1, vilket inte alls är fördelaktigt inomhus då den är mer eller mindre är platt till skillnad mot t.ex. bana 4 som är betydligt brantare och ger fördel ur kurvorna. Jesper spände bågen och sprang på bra i ca 200m men tappade frekvens och rytm in i den tredje kurvan vilket gjorde att han kom av sig lite. Tiden 53.36s är hans näst bästa inomhus.

William Lindqvist- 05 skulle sprungit 400m försök i P19 men skadade sig dessvärre i torsdags när han skulle hjälpa till att bära att föremål i sitt hem. Väldigt tråkigt men det kommer fler chanser Linkan, se nu till att rehabilitera låret ordentligt!

Imorgon tävlar förutom Isak och Aron även SM-debutanten Viktor Sällberg- 04 och det i M22 vikt. Vi önskar killarna ett stort lycka till!

/Coach Alex och Coach Mange

 

Dag 2: IJSM19-22 och IUSM 17 dag 2

Under söndagen så fortsatte tävlingarna och vi bjöds på högklassig friidrott i många grenar.

Dag två skulle innebära tre stycken finaler men tyvärr satte Arons rygg stopp för hans B-final på 400m i P17. Trist men nu ser vi till att få ordning på ryggen Aron!

Dagens första tävlade var mästerskapsdebutanten Viktor Sällberg- 04 i M22. Mycket nerver ställde till det för Viktor men nyttig erfarenhet med sig i ryggsäcken.

Vår sista start gjordes av Isak Hjelm-06 i P19 vikt. Isak inledde stabilt med 10.90m men i omgång två skadade sig en av deltagarna otäckt och alla i startfältet förutom två valde att solidariskt avbryta tävlingen. Tävlande, funktionärer, coacher och åskådare gick samman och visade att vi bryr oss om varandra när det väl gäller.

Vi summerar mästerskapet med känslan stolpe ut. Det blev tre finalplatser via Isak på en sjundeplats, Viktor på en åttondeplats och Aron B-final (fight om plats 5-8). Arvid nosade på final men missade med 3/10-delar. Mycket nerver och kanske behöver vi träna lite extra på hur vi ska hantera dem, tex med en föreläsning eller två likt tidigare år av den eminente Johan Ekengren. Mental träning lika viktig som fysisk- och teknikträning.

Nästa vecka väntar inomhus Veteran-SM i Varberg och helgen där efter arrangeras IUSM för 15-16 år i Växjö. Vi önskar samtliga aktiva ett stort lycka till!

Länk till helgens resultat: https://webathletics.se/resultlist/434

/Coach Alex och Coach Mange

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer