Höjdhoppsgala i Lund

Publicerat den 13 juli 2022 kl.16:23 | Lila-gruppen

Tre av våra aktiva hade tagit tillfället i akt och åkt ner till anrika Lunds IP för att få chansen att vara med på en höjdhoppsgala där även självaste Stefan Holm gästade.

Innan själva tävlingen drog igång höll Stefan Holm, för er som inte vet guldmedaljör i OS i Aten 2004 i just höjdhopp, ett träningspass för yngre aktiva. Det var en stor skara ungdomar i olika åldrar och från olika klubbar som hade anmält intresse till denna unika träningsmöjlighet.

Först blev de uppvärmning innan det börjades hoppa. Först plant och därefter över låga häckar. Efter en stund byttes dessa ut mot höga dito där spänsten tränades rejält, hela tiden coachandes av Stefan Holm. De aktiva fick även träna på att både springa och hoppa i kurva. Träningspasset avslutades med att ungdomarna fick hoppa på riktigt över ribba.

Efter träning var det så dags för själva tävlingen. IFK Lund som stod som arrangör för denna höjdhoppsgala hade ordnat en häftig stämning med inramad arena. F/P-13 körde samtidigt och grönsvarta hade tre aktiva på plats. Ebba Danarö -11 som egentligen inte har åldern utan var med för att få lärdom, fick till många fina hopp. Ebba klarade 1.30 m och var ytterst nära att klara nya pershöjden 1.35 m.

Alicia D -09 hade en bra dag och fixade 1.43 m och så även bronspeng på tävlingen. Alicia var oxå väldigt nära att klara 1.46 m vilket skulle varit pers.

Malte Håkansson -09 var på hugget och trots en del teknikstrul för att få till hoppen helt rätt så klarade Malte nya utomhusperset 1.55 m. De blev vinst och Malte hade oxå tre fina försök på 1.57 m.

 

Grymt jobbat alla tre, ni ska vara mkt nöjda. Plus för dagen var oxå att vi tränare fick en hel del bra tips på övningar att köra framöver. Bland annat världens bästa höjdhoppsövning enligt Stefan Holm.

Kvällen avslutades med män/kvinnor elit gjorde upp. På plats fanns bland annat Stefan Holms som Melvin och en av världens genomtiderna bästa höjdhoppare Bohdan Bondarenko som har gjort de tredje högsta hoppet någonsin.

 

//Christoffer och Helena

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer