Guld-gruppen på Sommarspelen

Publicerat den 27 juli 2021 kl.15:24 | Sommarspelen, Tävling

Guld-gruppen glänste starkare än solen under Sommarspelen

Uppslutning från Guldgruppen under Sommarspelen var i det närmaste 100 % och vilka resultat de levererade – många riktigt fina resultat. Samtliga fick med sig nya personliga resultat.

I F13 hade vi Elvira Helgesson, Isabell Jonfors och Vera Frisk på plats som tävlade tillsammans med sina Lila klubbkompisar. Isabell stötte återigen nytt pers i kula, 8.40 m. Elvira sprang in nytt pers på 60 m på 8.70 sekunder. Vera Frisk hoppade, precis som Lila gruppens Alicia Dahlerus, över 9 meter i tresteg. Vera och Elvira imponerade dessutom båda i 200 m häck där de båda slog till med nya personbästa. Uppladdningen för kommande Götalandsmästerskap har bara inletts. I P13 var det inte sämre med uppladdningen till GM där Ludvig Hallberg kastade stabilt i spjut som alltid och i stav slog till, i tredje tävlingen i rad, med nytt personbästa som nu lyder 2.08 m!

 

I F15 kämpade Ella Törnblom, Nicole Björklund, Anna Abrahamsson och Tea Kruse-Persson. Ella sprang 800 m i klassen kvinnor där Ella hade en grym avslutning där många placeringar plockades och nytt personbästa tilldelades Ella. Våra sprinters Nicole, Anna och Tea sprang 80 m där både Anna och Tea fick med sig nya personliga resultat. Anna hoppade sedan längd i klassen kvinnor, Tea hoppade höjd och Nicole intog den tredje hoppgrenen stav och fick med sig ett nytt imponerade personbästa med 2.28 i stavhopp. Klubbrekordet i stav F15 börjar att hänga löst. I P15 hade vi en minst lika bra styrka på plats från Guldgruppen. Linus Lindberg, Mikel Månsson, Oskar Nilsson och Isak Hjelm tävlade alla i många grenar i denna tropiska värme, och nya personbästa bara haglade in över killarna. Isak, Mikel och Oskar slog samtliga till med personligt i diskus, Isak över 31 m. I kula stötte Oskar nytt pers med 8.80 m. Linus och Oskar kastade dessutom spjut, båda förbi 30 m, detta var första gången för Oskar över 30 m och för honom alltså ännu ett pers. Isak hoppade till sig nytt pers i höjd med 1.48 m och sååå nära på 1.53. Höjd hoppade även Ludvig Hallberg fint. Mikel och Linus imponerade i 800 m med nya pers och måndagskvällens 1500 m hinder var något helt nytt för Oskar och Mikel, men så bra levererat grabbar.

 

I F17 hade vi också en flock i form av Hedda Månsson, Lia Dahlqvist och Tilde Schack. Hedda och Lia sprang 300 m häck med nya personliga rekord och fina placeringar på Sverigelistan. Tilde, vår kastare i F17, lyckades så grymt bra i slägga, med en drygt 4 m ökning av sitt personliga rekord till 37.89. I P17 hade vi Arvid Jiwestam och Gustav Karlström och de levererade inte sämre än sina klubbkompisar eller vad sägs om Arvids 4:de plats i 800 m i Herrklassen med 20 startande med ny imponerande tid 2.03 min. Och Gustav slog till med nytt pers och tillika klubbrekord i stav då han passerade 3.48 m, samma höjd som röda gruppens stavtränarkompis Jesper Dreifaldt passerade – delat klubbrekord – delad glädje.

 

Så härligt att se alla våra aktiva kämpa så väl och kämpa för att ständigt försöka förbättra sig och med den inställningen kommer resultaten vilket årets Sommarspel verkligen visade på, i underbart sommarväder. Vi tränare är så stolta över er och ert sätt att våga utmana er själva, sättet ni stöttar varandra och glädjen och kamratskapen hos er mellan grenarna – vi lovar att detta var en helg ni tar med er för alltid. Sträck på er alla med rätta – det är ni så värda.

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer