Grönsvart kämpade mot regn och rusk i Ystad

Publicerat den 23 juli 2023 kl.22:00 | Röda-gruppen, Tävling

På vackra Sandskogens IP arrangerades idag (söndag) Ystadspelen. Självklart var ett gäng av klubbens äldre aktiva på plats och kämpade mot både starkt motstånd och besvärligt väder.

Det blev tyvärr inget sommarväder i vackra Ystad… Regn, 17+ och beroende på vilken gren lite besvärliga vindar. Från Röda gruppen tävlade Hannes Ericsson-08 i paradgrenen höjd. Vädret till trots så blev det 1.72m och nära att även klara 1.75m som är 1cm från hans nysatta PB. Hannes sprang även 80m på nytt personligt rekord, 10.57s. Ludvig Hallberg-08 även han P15 tävlade i diskus och spjut. I diskus blev det en fjärdeplats och i spjut ett silver efter att ha fått iväg en raket på 42,20m trots både medvind och regn.

Spjut kastade även Nova Hedin-08 i F15 och Viktor Sällberg-04 i M. För Novas del blev det flera kast runt eller strax över 30m vilket hade inneburit nytt PB men tyvärr landade de kasten platt. Det blev istället som längst 27.22m, dryga metern från årsbästat, klart godkänd regntävling Nova! För Viktors del blev det en stegrande kastserie där dagens längsta kast kom i sista omgången, 26.04m. I män spjut skulle även Algot Hallberg deltagit men regnet gjorde att Algot tog det säkra före det osäkra och avstod. Klokt med tanke på att fortfarande rehabiliterar sitt knä från en korsbandsskada.

Aron Powell-07 fortsätter på inslaget mångkamp. Idag blev det trippel kast (diskus, kula och spjut) samt längdhopp. Vädret till trots, det tål att skrivas flera gånger, så blev det personligt rekord i diskus (26.78m), kula (10.22m) och längd (5.29m). I diskus och kula gjorde Aron sällskap med Isak Hjelm-06. Det blev 2x PB för Isak som mest styrketränat den senaste tiden p g a sommarjobb. Uppenbarligen funkade det, eller vad sägs om 30.63m i diskus och 11.03m i kula?

Hannah Hansson-00 passade på att springa 100m med förhoppningar om bra medvind.  Inte riktigt de väderförhållanden som Hannah hoppats på men hon slapp i allafall motvind. En tredjeplats mot bra motstånd och ett steg i rätt riktigt helt klart.

Sprintergrabbarna William ”Linkan” Lindqvist-05, Fabian Hermansson-05 och Jesper Dreifaldt-02 sprang varsin snabb 200-ing! Snabbast var Linkan som blev fyra på nya årsbästat 23.1 sek efter framför allt en väldigt snabb kurva. Fabian var nära på att inte komma till start då han knappt 20min före start trampade snett. Men det var ingen ko på isen utan med lite tejp kunde Fabian smärtfritt göra sitt livs lopp i ösregnet. 23.91s hade inneburit nytt PB med ca 1,5s om det inte blåst lite för mycket medvind (+2.6s). 400m häckspecialisten Jesper gjorde precis som sina träningskamrater ett bra lopp. Så pass bra att det blev nytt PB, 24.70s.

Sist ut för dagen var Arvid Jiwestam-04 på 800m. Inget optimalt tävlingsväder men Arvid som alltid springer bra i Ystad gjorde så även idag. Vinst på 2.01.46min inför ögonen på nästan hela familjen Jiwestam-Persson satt fint.

Nästa helg blir det HAIS-spelen innan vi har en månad med svenska mästerskap framför oss. Vi dansar med andra ord soldansen och hoppas på att sommaren kommer tillbaka!

/Coach Alex

Följ oss på sociala medier

Senaste nyheter

Här uppdaterar vi löpande med senaste nyheter om våra egna arrangemang och tävlingar.

Snabb-snabbare-Elvira!

Snabb-snabbare-Elvira!

Under dagarna två har Eslövs AI arrangerat traditionsenliga Pannkaksspelen. Vädret visade sig från sin bästa sida och det blev många fina prestationer. Under...

läs mer
Premiärdags i Eslöv

Premiärdags i Eslöv

Pannkaksspelen gav positiva indikationer inför kommande Kraftmätningen för Lila gruppens aktiva!! Eslöv. I helgen har...

läs mer
Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Göteborgsvarvet med grönsvart touch

Under lördagen arrangerades Sveriges populäraste Halvmaraton - 21 km - dvs Göteborgsvarvet. Årets upplaga hade 40 000 förhandsanmälda från 50 länder på plats...

läs mer